Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: ГЕРБ се ръководи от обществения интерес, а не от ултиматумите на БСП – Хубаво е, че ГЕРБ няма такъв авторитарен лидер като Корнелия Нинова, ние имаме демократичен лидер...

Нинова иска да смени хората на Михаил Миков и Мая Манолова в ЦИК, затова настоява за нов състав на комисията, заяви пред медиите зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него "тази смяна е жизнено важна за Корнелия Нинова, защото назначението е станало във време, когато тя не е управлявала нейната политическа сила. И предложенията са направени от Михаил Миков, тогава председател на партията, с подкрепата на Мая Манолова, която в момента е омбудсман".

По отношение на решението на социалистите да напуснат Народното събрание Цветанов изтъкна, че ГЕРБ се ръководи от обществения интерес, а не от ултиматумите на БСП.

"Сами разбирате, че вътрешните политически противоречия в БСП излизат като национална тема, за да можем да говорим, че има генериране на една обществена енергия и колко много сме съсипали демокрацията и сме опорочили изборния процес. Нищо подобно!", обърна се към медиите Цветанов.

Единственото, което те искат е да отстранят всички, които в момента представляват БСП, бе категоричен Цветанов.

Затова според него "основният главен проблем стои в БСП".

"С това си решение Корнелия Нинова принуди всички да не участват в работата на парламента. Ако някой народен представител от БСП реши да влезе в пленарна зала, веднага ще бъде обвинен, че е съглашател и пак ще бъдем виновни за разкола, който има в БСП", продължи да анализира политиката на социалистите Цветанов.

И направи извода: "Това е стягане на политическата дисциплина с един авторитарен начин на поведение. Хубаво е, че ГЕРБ няма такъв авторитарен лидер като Корнелия Нинова. Ние имаме един демократичен лидер и когато се постави темата и се чуят различните мнения, премиерът винаги е готов да направи отстъпка! Виждате, че ГЕРБ прави отстъпка с преференцията, защото по този начин ние ще покажем, че за нас правилата (б.р. - изборните)  нямат никакво значение!"

Цветанов припомни, че през 2009 г. партия ГЕРБ е победила при положение, че изборните правила тогава са написани в последния момент.

Ние ще номинираме сегашните си представители в ЦИК, съобщи Цветан Цветанов.

В края на изявлението си пред медиите той предположи, че второто място на БСП на евроизборите не е гарантирано. И каза, че с авторитарния си начин на ръководене на социалистическата партия Корнелия Нинова може да я доведе и до по-ниски позиции.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Tsvetanov--Ninova-iska-da-smeni-horata-na-Manolova-i-Mikov-v-TsIK-/175647/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!