Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Видимите резултати на ГЕРБ: Трима души се Самозапалиха и Изгоряха като Факли от Глад и Мизерия!

Борисов Цветанов

Трима българи се самозапалиха само в рамките на последната февруарска седмица!

Статистиката е вледеняващо-брутална и напомня огнено- кървавата зима на 2013 г., когато в знак на отчаян протест срещу фашистката ГЕРБ се самозапалиха и изгоряха като факли 9 души.

Ето и мрачната статистика за 2019. Или един безсмислен опит на Informiran.net.net да пробуди мутренската съвест на една фашизоидна партия с главатар – бивш пожарникар:

Верижната трагедия започна със самозапалването на баща на две деца в град Рила. Макар и с множество изгаряния, мъжът оцеля. И успя да разкаже какво го е подтикнало към това крайно отчаяно решение. След едномесечен гладомор, по време на който семейството му се хранело само по веднъж на ден с купичка ориз, мъжът не издържал и си драснал клечката. И само заради навременната намеса на съпругата му и нейната сестра, той оцеля.

„На ръцете ми лежат 7 души. Нямам постоянна работа. Трепя се по цял ден, където ме повикат. Работя като вол, а повече от месец вкъщи ядем само постен ориз. Не издържам повече“, разказа хлипайки през сълзи 48- годишният Йордан Дойчинов.

Вторият случай е от вчера, 13 февруари през нощта. На улицата в дряновското село Буря беше намерено овъгленото, но все още жизнено тяло на мъж. Който обаче почина малко след пристигането на линейката. Като причина за смъртта на 51- годишният жител на село Буря, медиците записаха- вследствие на множество изгаряния, причинени от самозапалване.

И само няколко часа след трагедията в село Буря, жена от село Камен, община Стражица, също се самозапалви. 52- годишната Славка направила в двора на къщата си клада от стари дрехи и покъщнина и влязла в нея. Съседите й обаче я видели и успели да се притекат на помощ. Именно тяхната намеса спасила живота на силно обгорялата жена. 52- годишна Славка била отчаяна от живота, защото нямала пари за здравни осигуровки и лекарства. Издебнала мъжи си да отиде до магазина и посегнала на живота си. И тя изтъкна като причина за самозапалването си мизерията и глада. 

За разлика от зимата на 2013, когато държавата се тресеше от протести срещу първия кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ, сега бунт няма. Което е най-страшното. Един организъм губи съпротивителните си сили малко преди да умре. Толкова за българския обществен организъм. Бог да го прости! Ако е в състояние да прости на всички ни тоталната апатия… която ще ни затрие като народ и държава. Тотална апатия, от която, досущ като пиявици, смучат и се хранят кръволоците от ГЕРБ. Че даже и наглеят: Резултатите от „доброто“ им управление ставали все по- видими!!! През 10-те години на управлението им хората разбогатели и вече живеели много по- добър живот, твърдят Борисов, шайката му и купените им медии.

В същото време обаче, статистиката на Евростат показва точно обратното. България все по-скоростно обеднява и вече не е просто най- бедна в Европа, а на едно от последните места по доход в света. Отделно, пак според Евростат, сме и страната с най- голямо социално разделение между бедни и богати.

И докато в големите градове, въпреки обедняването, хората все още успяват да свържат двата края, то по селата и малките градчета немотията и мизерията вече са страшни. Неслучайно и трите случая са оттам. Но както се казва – сега по селата, а скоро и в големите градове… и в цялата страна. На бунт народе български! За да я има България!

Надя Колева, Skandalno.net

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!