Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Dika отваря 24 магазина във Франция

До дни брандът ще открие първия си обект в Париж

Снимка: Dika/Facebook

Българският моден бранд Dika стъпва във Франция и до дни ще открие първия си магазин в Париж. Това коментира собственикът на компанията италианският бизнесмен Едоардо Миролио пред „Капитал”.

Сделката по придобиване на правото за наемане на магазините е сключена на 5 февруари тази година и е на стойност 2 млн. евро. Българската марка ще заеме мястото на френска верига, която разпродава стоките си.

Общо в страната ще бъдат открити 24 магазина в 24 големи и малки градове.

„Няколко месеца продавахме тестово модели на DiKa в 5 магазина във Франция и получихме задоволителни резултати. Знам, че е предизвикателство да предлагаш чужда модна марка точно на французите, но вярвам, че ще успеем и до 1 година ще подобрим значително продажбите си на този пазар”, обяснява Миролио пред изданието.

Припомняме, че бизнесменът Едоардо Миролио е собственик на българския Dika от юли месец 2018 г. Още тогава той обяви, че планира да популяризира марката извън България, като отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза в края на тази година. Също така ще разшири дейността и в страната с нови магазини в Бургас и Варна. В момента такива има в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/dika-otvarya-24-magazina-vav-frantsiya.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!