Най-добрите места, от които да се насладите на залеза

Най-добрите места, от които да се насладите на залеза

Кой не обича да седи и наблюдава залеза? А къде е мястото, на което ще се насладите на това време от деня в пълното му великолепие? От сърцето на претъпкания град до центъра на пустинята, тези залези ще ви омагьосат с блясъка си.

Серенгети, Танзания

Серенгети е по-ярък и красив от това, което сте виждали в "Цар Лъв" и ,ако имате достатъчно късмет, може дори да видите силуетите на слонове или носорози.

Каналите на Амстердам

С над 400 моста, извисяващи се над своите романтични канали, Амстердам има много "перфектни" места за наблюдение на залеза.

Hanalei Bay, Хавай

Hanalei Bay се намира на остров Кауаи в Хавай и се състои от две мили плаж, заобиколен от планини. Именно това местоположение го прави идеален, за да се насладите на невероятен изглед към залеза.

Grundarfjordur, Исландия

Този малък град в Исландия е разположен между планинска верига и лава поле, което създава магически пейзаж, докато гледате как слънцето се скрива зад хоризонта.

Пристанището в Санта Моника, Лос Анджелис

Искате ли да видите нещо неописуемо красиво? Представете си, че сте седнали на плажа, наблюдавате как хората играят мини голф, докато светлините на ферибота отразяват разбиващите се вълни ... Всичко на фона на залеза в Калифорния. Трябва да го видите, за да усетите магията.

Тадж Махал, Индия

Всеки път, когато мислите за Тадж Махал, вероятно се сещате за ясно синьо небе с много туристи. Разбира се, той трябва да се види и през деня, но когато слънцето започне да залазва, уверете се, че държите под ръка фотоапарата.

Барселона, Испания

Изгледът от хълма Ел Кармил създава един от най-колоритните и уникални залези в Европа. Ако сте в града, не го изпускайте.

Езерото Анеси, Френски Алпи

Тази популярна туристическа дестинация във френските Алпи има най-чистото езеро в Европа, което не е трудно да се повярва, когато видите как лъчите на слънцето се отразяват във водата.

Улуру (Айърс Рок), Австралийската пустош

Известен като Ayers Rock, Улуру е най-големият монолит (единичен масивен камък) в света. Той е толкова огромен, че когато облаците се движат в небето при залез слънце, те отразяват оранжевите и червените си цветове.

Шотландската планина

На фона на студения, чист въздух и с лице към шотландските планини, този залез ще бъде трудно да се забрави.

Пулия, Италия

За втори път се намираме в Средиземно море, този път в Италия, където невероятните плажове на Пулия, скалисти планини и старинни градове и вили се съчетават, за да създадат уникален и запомнящ се залез.

Бора Бора, Таити

Всеки вече знае, че Бора Бора е вече едно от най-невероятно красивите места на Земята, а ваканцията тук е като сън. Това, което е истински ценното обаче, е залезът.

Великите пирамиди, Египет

С камили в далечината и жълт пясък, докъдето ви виждат очите, това чудо на древния свят показва своето великолепие, когато слънцето започне да се спуска на запад.

Източник/ци: https://profit.bg/imoti/turizam/nay-dobrite-mesta-ot-koito-da-se-nasladite-na-zaleza/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!