Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дестинацията, която глези всички сетива

Снимка: Pixabay

Със своята история, забележителности и храна, тя е истинско съкровище

Има причина тя да е една от най-харесваните дестинации в света. Всъщност причините са много - нейната изискана красота, изумителният й микс от древни традиции, изкуство и модернизъм, магична природа и изумителна кухня. 


Снимка: Pixabay

Независимо дали ще отскочите за уикенд в космополитния Милано, или ще се отдадете а дълга почивка по крайбрежието на Амалфи, тази страна ще докосне всичките ви сетива. Всяко кътче в Италия има своя чар и красота. 


Снимка: Pixabay
Сърцето на империята - Рим е изключително впечатляваща дестинация със своите калдъръмени площадчета, тротоари, барокови храмове, фонтани и история. В италианската столица се намират и едни от най-древните сгради на Земята - Колизеумът (118-126 г. сл. Хр.) и Пантеонът (70-80 г.). Този град притежава толкова много забележителности и места със световна значимост, на които можете да се любувате. Колкото и пъти да посетите "Вечния град", винаги ще откривате нещо ново и уникално на това наистина специално място.


Снимка: Pixabay

Храната е друга причина, заради която тази страна е толкова обичана от туристите. Пастата е навсякъде в Италия. Всеки град и всяка област имат свой собствен вид паста. Пицата пък е печивото, с което всички традиционно свързват Италия. Пицата има вековна история и началото й не е от Ботуша, но именно в тази страна тя става популярна като вкусен бърз обяд или вечеря. 


Снимка: Pixabay

Кулинарията върви ръка за ръка с хубавото вино. Италия е световен производител на вино с 20 официални винарски района. Вино се произвежда от над 300 сортове грозде в Италия. Доскоро страната беше най-големият производител на вино в света и все още е на челните места. Италиански вина се търсят на всички континенти. 


Снимка: Pixabay

Един от популярните винарски райони е Тоскана, наричан често "Раят на земята". Мястото е известно с пейзажите си от лозя и маслинови горички, както и с красивите тераси. Тоскана е един от най-важните италиански региони, заради богатото си историческо, художествено, икономическо и културно наследство. 


Снимка: Pixabay

Разнообразието от места, които можете да посетите в Италия, е огромно, а любовта към нея остава за цял живот. Със своята история, забележителности и вкусна храна, Италия е истинско съкровище. 

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/destinatsiyata-koyato-glezi-vsichki-setiva.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!