Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Холандците си спасиха боксьора от България

flagman.bg

Бившата боксова легенда Руди Люберс, който бедстваше с приятелката си Риа в несебърското село Кошарица, се прибра в родината си, съобщи "Флагман". В петък той отново стъпи в Холандия, след като години наред се скиташе по света, а през последните 7 живееше в скотски условия в мини ван в българското село, пише ad.nl.

Всички от страната на лалетата се обединиха в обща кауза да помогнат на някогашната боксова звезда. Сега Люберс е щастлив, че се завръща в Холандия и е благодарен на всички, които помогнаха на него и Риа. В благотворителна кауза холандския народ, а и всички фенове на силовия спорт събраха над 35 хил. евро, за да помогнат на семейството.

Синът на Руди – Марко Люберс, пристигна в България и се погрижи за състоянието на баща си, като го настани в хотел в Слънчев бряг. Днес семейството е в Холандия и иска спокойствие заради медийния шум, който се вдигна около бедстването на легендата.

„Странно е да се върнеш“, каза лаконично 73-годишният боксьор, който през 1973 година в Джакарта дори се е изправил срещу великия Мохамед Али, издържал е 12 рунда, но е загубил по точки.

„Щастлив съм от всичките положителни послания от Холандия. Отне ми много години, за да се върна назад”, казва Руди.

Люберс живееше в България в ужасяващи условия заедно с приятелката си Риа и двайсетина бездомни кучета. Те нощуваха в развалина – стар, амортизиран миниван, без отопление или електричество. Риа беше с толкова влошено здравословно състояние, че веднага е приета в болница, а следващата седмица ще бъде транспортирана до лечебно заведение в Холандия, където медици ще продължат да полагат грижи за нея.

Източник/ци: https://petel.bg/Holandtsite-si-pribraha-boksora--koyto-bedstvashe-kray-Kosharitsa__302554

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!