Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адм. Фолър: Русия е като ранена отслабваща мечка, която атакува

фолър768x432 (1)

САЩ не бива да изключват вероятността от руска военна намеса във Венецуела, заяви адмирал Крейг Фолър в интервю за „Гласът на Америка“.
Наскоро той оглави обединеното командване на американските военноморски сили за региона на Централна и Южна Америка.

„Смятам, че от Русия може да се очаква всичко. Видяхме какво направиха в Сирия и трябва да сме готови, че това може да се повтори.“ – коментира адмиралът.

Фолър подчерта, че сега САЩ са концентрирани върху намирането на политическо и дипломатическо решение на кризата във Венецуела.

„Заели сме се с това, което се случва в момента – да облекчим страданията на хората.“ – поясни офицерът, като добави, че американските военни не се месят в политиката.

„Колкото до дългосрочния въпрос за предаването на властта, оставям го на политиците и дипломатите, ние ще сме готови да окажем подкрепа, когато ни помолят за това.“ – ангажира се адм. Фолър.

По думите му, и трите латиноамерикански държави с недемократични режими – Венецуела, Куба и Никарагуа – са обект на интервенция от страна на Русия.

„В националната ни отбранителна стратегия се отделя специално внимание на Русия и Китай… Макар че това са различни случаи. Китай е нарастваща икономическа сила, която има законно право на свои бизнес интереси по света… Същевременно те отказват да спазват правилата на играта.“ – констатира адмиралът.

Той оприличи Русия на ранена мечка, която воюва с демокрацията в Латинска Америка.

„Русия фактически е ранена, отслабваща мечка, която атакува.“ – коментира Крейг Фолър.

Той добави, че Москва е създала в Никарагуа структура, обявена като център за борба с престъпността и тероризма, чиято работа поражда въпроси. 

Нюз БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/2019/02/%D0%B0%D0%B4%D0%BC-%D1%84%D0%BE%D0%BB%D1%8A%D1%80-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!