Следвайте "Буднаера" в Телеграм

27-годишен ще съди родителите си: родили го без неговото съгласие

27-годишен ще съди родителите си: родили го без неговото съгласие

© Pixabay

27-годишен мъж планира да съди родителите си, защото са го родили без негово съгласие.

Рафаел Самуел, който е бизнесмен от Мумбай, Индия, описва себе си като „антинаталист” - последовател на философия, която вярва, че е морално погрешно хората да се размножават.

Неговите убеждения го карат да иска да осъди родителите си като протест срещу факта, че не са поискали неговото съгласие, преди да го родят.

Той се появява, носейки слънчеви очила и фалшива брада, за да обясни решението си във видеоклип в YouTube.

"Искам всички в Индия и в света да осъзнаят едно нещо: те са родени без съгласие", казва той, цитиран от вестник Independent.

"Искам да разберат, че не дължат нищо на родителите си. Искам и те да знаят, че ако се родим без нашето съгласие, трябва да бъдем издържани през целия си живот, да ни плащат, за да живеем. "

Самуел твърди, че има добри отношения с родителите си - и двамата са адвокати, но започва да се чувства като антинаталист, когато е на пет години.

Преди година той създава страница във Facebook, за да популяризира идеите си и редовно публикува своите убеждения.

Той е информирал родителите си за желанието си да ги съди, но все още не е успял да намери адвокат, който да се заеме със случая му.

Самуелс казва, че е наясно, че съдията вероятно ще отхвърли иска му, но настоява, че иска да отбележи факта, че земята ще бъде по-добро място без хора.

В изявление майка му Кавита Карнад Самуил каза: “Трябва да се възхищаваме на дързостта на сина ми, че иска да заведа родителите си в съда, знаейки, че и двамата сме адвокати".

"И ако Рафаел даде рационално обяснение за това как бихме могли да поискаме съгласието му, за да се роди, ще приема вината си", допълва тя.

Източник/ци: https://profit.bg/svezho/27-godishen-shte-sadi-roditelite-si-rodili-go-bez-negovoto-saglasie/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!