Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българска компания стъпи в Колумбия: „Насочихме се към Колумбия, защото...

Богота
Богота
Снимка: Pixabay

До края 2019 г. компанията ще започне да предоставя услуги и в Испания

Българската компания за онлайн кредитиране Credissimo стъпи в Колумбия през януари 2019 година. Финтех компанията вече предлага продуктите си „Credissimo до заплата“ и „Credissimo Плюс“ на третия най-голям пазар в Южна Америка.

Credissimo има амбицията да внедри високотехнологичните си финансови услуги и в региона на Латинска Америка. След задълбочен икономически и пазарен анализ дружеството избра Колумбия като страна с динамично развиваща се и перспективна икономика с ръст на БВП от 9.5% за последната година, осигуряваща благоприятна среда за международни инвестиции и бизнес развитие, особено във финтек сферата.

„Насочихме се към Колумбия, защото това е многомилионна държава с растяща средна класа,  активно младо население и висок процент на проникване на мобилни услуги (105%), съчетано с нисък процент на достъп до банкови услуги (38% имат банкови сметки). В допълнение колумбийското правителство подкрепя прехода към дигитални финансови решения и до голяма степен стимулира прокарването на безкасови транзакции в страната. Вярваме, че продуктите ни са най-подходящите за този пазар“, каза Сокол Янков, съосновател и изпълнителен директор на Credissimo.

Потребителите в Колумбия могат да се възползват от първите два продукта, които компанията пусна на пазара: „Credissimo до заплата“, онлайн заем в размер от 150 000 (43 евро) до 850 000 песос (240 евро) и срок за изплащане до 30 дни, който предлага решение при спешна нужда от пари в края на месеца и непредвидено забавяне на месечното възнаграждение и „Credissimo Плюс“,  потребителски онлайн кредит в размер от 300 000 (85 евро) до 2 000 000 песос (565 евро) и срок за изплащане от 3 до 12 месеца, който предлага разсрочено плащане и малки месечни вноски.

С над 4 млн. потребители в България, Полша и Македония, Credissimo е една от най-бързо развиващите се европейски FinTech структури. До края 2019 г. компанията ще започне да предоставя услуги и в Испания.

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/balgarska-kompaniya-stapi-v-kolumbiya.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!