Луксозна почивка на Банановия остров

Снимка: Banana Island Resort Doha by Anantara

Banana Island Resort е остров с форма на полумесец (но и на банан, откъдето вероятно идва името му) край бреговете на Катар в Арабския залив.

Курортът, който отвори врати през 2015 г., разполага със 141 стаи с изглед към морето, апартаменти и вили и почти половин миля дълъг частен плаж. 

Комплексът се управлява от Anantara, подразделение на Minor Hotels, което управлява курорти в Близкия изток, Азия и Африка.

Подобно на курортите от много висок клас по света, Banana Island Resort поставя значителен акцент върху услугите ,свързани с уленес и здраве. Според сайта на курорта той е единственият уелнес център в курортна обстановка в Близкия изток. 

Гостите дори имат възможност да се запишат за персонализирани програми за фитнес и хранене. 
Специална оферта също така дава възможност за "хранене по поръчка", като гостите могат да персонализират менюто и да се хранят на плажа, след като готвачът подготви техните заявки.

В премиум луксозния курорт цената на стаите започва от около $350 и стига до 2 700 долара на вечер.

Намира се съвсем близо до международно летище Хамад и само след 25-минутно плаване с катамаран гостите вече са на острова.

Впечатляващият вход на острова е в центъра на целия курорт.....и еднакво красив и впечатляващ както през деня, така и през нощта.Интериорът с ориенталски мотиви и разкош също впечатлява.Има много зони за почивка, решени в натурални цветове, съобразени с природата.Уелнес центърът е в същия стил.Посетителите могат да се насладят на много удобства, повече, отколкото в един обикновен спа салон.

Всеки може да си направи индивидуална програма с тренировки, йога, спа процедури.

По отношение на настаняването има голям избор от стаи, апартаменти и вили.

Всички те са с изглед към водата и много уютни и красиво обзаведени.Вилите с няколко спални са за семейства или групи.Има и вили на кокили над водата.Курортът разполага с открит басейн в лагуната......и дори басейн за гмуркане.Гостите може да се насладят на вечеря над водата в ресторанта на кокили.И също могат да си поръчат индивидуално меню, което да се сервира в беседка на плажа.

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/luksozna-pochivka-na-bananoviya-ostrov.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!