Следвайте "Буднаера" в Телеграм

10 места, които да посетите, преди да навършите 40 г.

10 места, които да посетите, преди да навършите 40 г.

Мечтаната ваканция няма възраст. Защото човек може да види света, без значение на колко години е.

И ако в младите си години повечето хора са готови на приключенски туризъм, с напредването на възрастта като че ли предпочитанията са за по-спокойни дестинации.

Какво да посетим обаче в средна възраст? Вижте 10 места (някои, които са доста близо до нас), които трябва да видите, преди да навършите 40 години.

Регион Бургундия, Франция

Отивайки във Франция, да пиете вино може да звучи клише, но това е една от причините -  задължително е. Това е земята на виното и сиренето.

Насочете се към региона Бургундия, ако искате да опитате много видове червено вино. Наистина нито едно пътуване до Франция не е завършено без винена обиколка на историческия регион, който съставлява източната половина на новия регион Бургун-Франш-Комте в страната.

Неапол, Италия

Пътуващите любители на кухнята не могат да не се съгласят с това предложение. За най-добрата паста и пица в света трябва да посетите Неапол.

В крайна сметка, това е мястото, където е измислена пицата. От известната "Пица Маргарита" до съвременните видове и вкусове.

Кападокия, Турция

Този полусух регион в централната част на Турция е най-известен със странните скални образувания, групирани в долината Монкс. Вижда се най-добре отгоре в балон с горещ въздух.

Туристите разглеждат къщи от бронзовата епоха, пещерни хотели, в които можете да отседнете, включително Uchisar Cave Pansion, която предлага пешеходен туризъм, конна езда, екскурзии с балон с горещ въздух и обиколки с велосипеди.

Ню Йорк, САЩ

Ню Йорк е известен със своя шум и суетата, емблематичните забележителности и атракции. Туристите се събират всяка година в града, за да преживеят културата, пейзажа и специалните събития.

И има много неща, които можете да правите безплатно. Не е нужно да имате дебел портфейл, за да се насладите на града, който никога не спи.

Гръцките острови

Можете ли да посочите други гръцки острови, освен Санторини? Много са. И всички те заслужават посещение. Ако искате да разширите маршрута си за пътуване, разгледайте планинския остров Китнос в Западните Циклади със зашеметяващи плажове, старомодни села и бели плажове.

Не пропускайте Корфу и Крит, Закинтос и Миконос.

Масай Мара, Кения

Наблюдавайте дивите животни в естественото им местообитание от комфорта на колата. Кения е една от водещите дестинации за това невероятно преживяване.

Известен като един от най-добрите национални паркове в страната, Масай Мара предлага незабравими сафари изживявания - балони с горещ въздух, походи, снимки. Най-доброто време за посещение е между юли и октомври поради миграцията на дивите животни.

Заливът Котор, Черна гора

Това е дестинация, която става все по-популярна всяка година. Величественият потопен каньон на реката, ограден от ярки високи планински скали, е очарованието на крайбрежието на Черна гора.

Забележителните средиземноморски градове по бреговете допринасят за великолепието на района. Заливът е свързан с няколко живописни и криволичещи пътища, така че няма да скучаете при пътуването.

Големият бариерен риф, Австралия

Представете си -  той е по-голям от Великата китайска стена и е единственото живо същество на Земята, видимо от Космоса. Звучи ли ви достатъчно интригуващо, за да го видите отблизо, ако отидете в Австралия?

Огромната система, състояща се от над 3000 индивидуални рифове, коралови кейове, тропически острови и зашеметяващи златни плажове, създава спиращи дъха гледки.

Мачу Пикчу, Перу

Не е нужно да сте опитен турист, за да имате причина да изкачите Мачу Пикчу. Това е задължителна екскурзия. Ще имате възможност да откриете историята на инките и да се полюбувате на една от най-спиращите дъха гледки в света.

Петра, Йордания

Това е едно от официалните нови 7 чудеса на света. Районът е заобиколен от древни руини, а праисторическият град е бил "изгубен" с векове. Петра, издълбан в червени, бели, розови и пясъчни скали, е процъфтяващата столица на Набетаанската империя между 400 г. пр. Хр. и А.Д. 106, според National Geographic.

Тоскана, Италия

Всяка причина да посетите Италия е добра, но може би задължително е да идете в Тоскана, когато цъфтят дивите цветя. Посетете столицата на региона Флоренция и разгледайте някои от най-забележителните ренесансови творби на изкуството в света, включително статуята "Дейвид" на Микеланджело.

Източник/ци: https://profit.bg/klasatsii/10-mesta-koito-da-posetite-predi-da-navarshite-40-g/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!