Следвайте "Буднаера" в Телеграм

“В ада има специално място за онези, които насърчаваха Brexit без план”

Доналд Туск, председател на Европейския съвет

Снимка: БТА

„Чудя се как ли изглежда онова специално място в ада за онези, които насърчаваха Brexit без да имат ни най-малко идея за план как той да се осъществи безопасно“. 

Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след разговори с премиера на Ирландия Лео Варадкар в Брюксел. По негови думи ЕС ще настоява за подкрепата на Ирландия във всеки етап от оттеглянето на Великобритания от Съюза.

Както Туск, така и Варадкар заявиха, че се готвят за „възможно фиаско“ на Brexit без сделка.

„Днес няма политическа сила и ефективно лидерство за оставане”, призна Доналд Туск.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей трябва да пристигне в Брюксел в четвъртък, за да поиска промени в споразумението за излизането от ЕС. Туск припомни, че през декември останалите 27 страни-членки са заявили, че сделката за Brexit „не е отворена за предоговаряне”.


„Надявам се, че утре ще чуя от премиера Мей реалистично предложение как да сложим край на безизходното положение”, коментира той.


I've been wondering what that special place in hell looks like, for those who promoted , without even a sketch of a plan how to carry it out safely.


Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/v-ada-im-spetsialno-myasto-za-onezi-koito-nasarchavaha-brexit-bez-da-imat-nyakakav-plan.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!