Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десетте най-добри дестинации за семейна плажна ваканция в Европа

Десетте най-добри дестинации за семейна плажна ваканция в Европа

© Pixabay/Instagram

Гръцкият остров Крит е обявен за най-добрата дестинация за семейна плажна ваканция в Европа, според нова класация, цитирана от Daily Mail.

Съставителите на ранглистата са взели предвид кретирии, като средна температура на въздуха, средна температура на морската вода, брой на атракциите за семейства, продължителност на полета от Обединеното кралство, както и средния разход за четиричленно семейство в 50 курорта в осем държави по света.

Коста Бланка в Испания и Кипър заемат втората и третата позиция във Family Beach Index, съставен от туристическата компания On The Beach.

Според нея най-високо оценената дестинация - Крит, разполага с най-голям брой семейни атракции (10) и се радва на средна дневна температура на въздуха от 24 градуса през лятото. 

Поставеният на второ място Коста Бланка получава висока оценка заради близостта си до Великобритания, високите температури на въздуха и водата, както и заради големия брой водни и тематични паркове (7).

Изследването установява, че заемащият третото място Кипър има висок резултат, когато става дума за температура на морето, водни и увеселителни паркове и ниски средни разходи за семейна почивка.

На четвърто, пето и шесто място се нареждат три испански курорта - Коста Брава, Коста Дорада и Майорка.

Топ 10 се допълва от Малта (7), Корфу (8), Сардиния (9) и Коста де ла Лус (10).

Междувременно изследователите подреждат най-добрите места за плажен отдих на семейства на Стария континент и по отделни критерии.

Например най-топло през лятото е в Турция, където средната температура на въздуха е 25 градуса в дестинации, като Белек и Бодрум.

Когато става въпрос за средните температури на морската вода, те са най-високи край бреговете на Анталия, Алания, Белек и Сиде в Турция - 25 градуса.

След Крит, който има най-голям брой водни паркове и развлечения, Кипър разполага с девет атракции за семейства, включително печелилия награди воден парк Fasouri Watermania в Лимасол.

Най-евтиният морски курорт за четиричленно семейство пък е по-малко известният от Канарските острови Ла Палма.  

Български курорт също присъства в Топ 50 на най-добрите дестинации за семейна плажна ваканция в Европа. Слънчев бряг се нарежда на 48-ма позиция.

Топ 10 на най-добрите дестинации за семейна плажна ваканция в Европа: 

1. Крит, Гърция

2. Коста Бланка, Испания

3. Кипър

4. Коста Брава, Испания

5. Коста Дорада, Испания

6. Майорка, Испания

7. Малта

8. Корфу, Гърция

9. Сардиния, Италия

10. Коста де ла Лус, Испания

Източник/ци: https://profit.bg/klasatsii/desette-nay-dobri-destinatsii-za-semeyna-plazhna-vakantsiya-v-evropa/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!