Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева внесе сигнал по аферата "Ало, Банов съм" в ОЛАФ

ПГ на "БСП за България" внесе сигнал по аферата "Ало, Банов съм" в ОЛАФ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

Сигналът е подписан от лидера на БСП Корнелия Нинова и от говорителя на групата Елена Йончева. Той бе внесен от Елена Йончева, заместник-председателя на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски и депутати.
Агенция „Фокус“ припомня:

Разследването на Елена Йончева е правено през последния месец и цели да докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. То бе анонсирано още на 26 януари по време на четвъртото заседание на 49-тия конгрес на БСП. Разследването бе представено в централата на партията на 30 януари и озаглавено "Ало, Банов съм". 

Тогава говорителят на БСП заяви, че като зам.-министър на културата Боил Банов договаря схеми в ущърб на държавата, като дава указания как се подправят документи за строителството на обект - „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап. На пресконференцията бе изнесен и запис от разговори на Боил Банов. 

Веднага след пресконференцията прокуратурата се самосезира по случая, а в обществото и сред политиците темата продължава да бъде актуална и днес. 

Министър Боил Банов от своя страна коментира, че от четири години е рекетиран чрез записи от лицето Ангел Ангелов, който е служител на Министерство на културата. Той обяви, че ще съди всички по веригата. От ПГ на ГЕРБ обявиха своята подкрепа за министър Банов и определиха Елена Йончева като "пощенска кутия" за разпространение на фалшиви новини. От управляващите обвиниха и правителството на Орешарски за забавянето по проекта "Ларгото". 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също излезе с декларация по случая, като обяви ,че разследването не е помия и компромат, тъй като вицепремиерът Томислав Дончев е разпоредил проверка. Нинова заяви, че е оглушително мълчанието на премиера за „Ало, Банов съм". След това премиерът Бойко Борисов призова политиците да си мерят повече думите. Според него трябва политическата конфронтация да спре.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Elena-Yoncheva-vnese-signal-po-aferata--quot-Alo--Banov-sam-quot--v-OLAF/174441/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!