Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маджестик-12 – тайният проект на САЩ за НЛО

Маджестик-12 – тайният проект на САЩ за НЛО

/КРОСС/ През декември 1984 г. кинопродуцентът и експерт по НЛО Джейми Шанера получил странна пощенска пратка. В пакета имало документи и 35-милиметрова фотографска лента. Липсвало обяснително писмо и адреса на подателя.

Самата лента, когато се копира правилно, съдържа осем страници от брифинга на Айзенхауер. Брифингът на Айзенхауер е доклад, за който се предполага, че е написан през 1952 г. от първия директор на ЦРУ Роско Хиленкотер до новоизбрания президент Дуайт Айзенхауер. В него Хиленкотер пише, че действащият президент Хари Труман е сформирал тайна група в правителството на САЩ, наречена Маджестик-12, която да изследва катастрофирал извънземен космически кораб. В документа основно се говори за предишни катастрофи, включително и тази в Розуел. Главната препоръка към президента Айзенхауер била да продължи да пази темата в тайна.

Приложена е и паметна бележка на Хари Труман от 24.09.1947 г., в която президентът заповядвал на секретаря по отбраната Джеймс Форестал да задейства операция Маджестик 12. Това става веднага след като президентът Труман е информиран за находката на военните, че в околностите на Розуел е паднал „летящ обект с формата на диск", около който са открити „извънземни биологични обекти".

След избирането му за президент през 1952 г., Айзенхауер поел ръководството на операция Маджестик 12, известна още като МДж-12. Той подчертал, че разкритията трябва да се проведат при най-висша степен на секретност, за да не се създава паника сред населението. Документите третирали стратегиите, свързани с прибирането, обработката и изследването на технологичните и органичните останки с извънземен произход, след инциденти с НЛО.

Специалистите докладват, че дискът от Розуел е разузнавателно летящо тяло със сравнително ограничен радиус на действие, а създанията, подложени на аутопсия от члена на МДж-12 д-р Детлев Бронк, са същества, приличащи на човека, но биоеволюционните им процеси не съответстват на присъщите на Хомо сапиенс. Проф. Доналд Менцел, член на МДж-12, предполага, че пришълците произхождат от планета на друга слънчева система. В доклада се споменавало и за втори инцидент с НЛО, станал в безлюдна зона между Ел Индио и Гуереро по границата между Тексас и Мексико. Падналият обект обаче се изпепелил след взрива и находки, които можело да се изследват, почти нямало. При заключенията на доклада се подчертавала фундаменталната важност на откритите обекти за националната сигурност. Регистрирано явно увеличение на активността на неидентифицирани летящи обекти изисквало поддържането на постоянна бойна готовност.

След 1987 г. правителството на САЩ на няколко пъти официално отрича документите, свързани с група Маджестик-12. Много учени обаче като канадския ядрен физик Стентън Фрийдман считат, че докладът до Айзенхауер е напълно автентичен.

След задълбочени проучвания в продължение на над 15 години, Фрийдман представя документирани доказателства в своя „Финален доклад за операция МДж-12", публикуван от Фонда за уфологични проучвания през април 1990 г. Антропологът от университета в Уисконсин проф. Роджър Уескот анализира материалите от лингвистична гледна точка и също стига до извода, че става дума за автентични документи.

Почти десетилетие след като Шандера получил документите, изследователите на Маджестик-12 били шокирани от появата на втора лента. Този път тя е изпратена анонимно на група уфолози в Мериленд от аптеката Куилинс в Ла Крос, Уисконсин и съдържа секретното ръководство за специални операции на Маджестик-12 с кодово име SOM1-01. Истинското име на ръководството е „Извънземни същества и технологии, придобиване и обезвреждане".

Източник/ци: http://www.cross.bg/aiizenhayer-madzhestik-mdzh--1595598.html#.XFgjvlwzZnI

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!