Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това са най-добрите плажове в света, според TripAdvisor

Това са най-добрите плажове в света, според TripAdvisor

TripAdvisor обяви Grace Bay на карибския архипелаг Търкс и Кайкос за най-добрия плаж в света за 2016 г. Той получава високата позиция след гласуване от читателите на сайта.

Ефектни, но достъпни курорти, намиращи се на осем километра от бял пясък и тюркоазени води съставляват Grace Bay, наречен "тропическа мечта, плаваща в Карибско море".

Намиращ се край третия по големина в света бариерен риф, Grace Bay е популярна дестинация за леководолази и любители на водните спортове.

Красивият и уединен Sancho Bay в Бразилия загуби своята двегодишна позиция на най-любим плаж на читателите на TripAdvisor. Най-вероятно неговата по-трудна достъпност е причината да падне до второто място в класацията. Почитателите му трябва да плуват или да наемат лодка, за да стигнат до белите му пясъци.

Плажовете по света, които и тази година, подобно на 2015 г., влизат в топ 10, са Playa Paraiso в Кайо Ларго на Карибите, Playa de ses Illetes във Форментера, Испания, и Flamenco Beach в Кулебра, Пуерто Рико. Един от най-забележителните отсъстващи тази година от класацията пък е Whitehaven Beach в Австралия.

Новата гореща туристическа дестинация на Мианмар - Ngapali Beach, дебютира на престижното осмо място. Нгапали е рибарско селище, което предлага само няколко курорта, поръсени по петнадесеткилометров участък от плажа. До него обаче също не се стига лесно – по време на ниския сезон има само един полет седмично, а пътуването с автобус от Янгон, столицата на Мианмар, може да бъде дълго.

Не е тайна, че Филипините имат невероятни плажове, а тази година напълно непокътнатият Nacpan Beach в Ел Нидо е класиран под номер 10 в списъка на TripAdvisor. Неговата дълга брегова линия се споделя и от друг плаж, наречен Calitang. Тук все още няма много курорти, така че девствените пясъци са заобиколени от тучни зелени хълмове и палми.

Ново попълнение, дебютиращо на номер пет, е Cayo де Агуа, който се намира във венецуелския национален парк Лос Рокес.

Той е сравнително непознат извън Венецуела, освен в Италия, където остава твърд фаворит на местните туристи. На него можете да се поглезите с вкусна италианска кухня, както и да проучите всеки от половин дузината тропически острови наблизо.

Вижте Топ 10 на плажовете в света, според TripAdvisor

1. Grace Bay - Провидансиал, Търкс и Кайкос

2. Baia do Sancho - Фернандо де Нороня, Бразилия

3. Playa Paraiso – Кайо Ларго, Куба

4. Anse Lazio - остров Праслин, Сейшелски острови

5. Cayo de Agua - национален парк Лос Рокес, Венецуела

6. Flamenco Beach - Кулебра, Пуерто Рико

7. Playa de Ses Illetes - Форментера, Испания

8. Ngapali Beach - Нгапали, Мианмар

9. West Bay Beach – острови Бей, Хондурас

10. Nacpan Beach – Ел Нидо, Филипини

Източник/ци: https://profit.bg/klasatsii/mezhdunarodni/tova-sa-nay-dobrite-plazhove-v-sveta-spored-tripadvisor/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!