Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пет замъка в Европа, които да посетите през 2019 г.

Пет замъка в Европа, които да посетите през 2019 г.

Величествени и мрачни, древни и не съвсем, с разрушени укрепления, отдавнашни затвори и резиденции – това са замъците на Европа.

В продължение на почти хиляда години монарсите на Стария континент и аристократите са строили замъци. Част от тях са се запазили и до наши дни.

1. Замъкът Корвин, РумънияРодовото дърво на дома Хуняди. Замъкът се намира в Трансилвания. Построен е в средата на 15 век и представлява образец на неоготическия стил.

Интересен е с това, че в него в продължение на 7 години е живял самият Влад Цепеш, познат още като Граф Дракула.

2. Тракайският замък, ЛитваВ Литва са се запазили до наши дни малко замъци. Причината е проста – многобройни войни. Тракайският замък обаче е устоял на времето.

Той е най-големият от оцелелите. Едно време в него са живеели литовските князе. Построен е през 13 в. Първоначално служи за защита от Тевтонския орден.

3. Замъкът Пиерфон, ФранцияЗамък-кинозвезда. Дори никога да не сте били във Франция, вероятно сте виждали този замък… във филмите.

Избират го за снимки още от 1924 г. Можете да го видите в „Желязната маска“, „Пришълците“, „Мерлин“.

4. Драхенбург, ГерманияСтроителството на замъка е завършено през 1884 г. Изпълнен е в неоготически стил. Има хора, които смятат, че по своята изисканост той превъзхожда прехваления Нойшванштайн.

5. Шильонски замък, Швейцария

Появява се на брега на Женевското езеро още през 9 в. Впоследствие се превръща в цял комплекс от различни съоръжения.

По-голямата му част представлява мрачно място. В края на 19 в. започва трансформацията му в музей, макар по горните му етажи все още да били държани престъпници.

Източник/ци: https://profit.bg/klasatsii/pet-zamaka-v-evropa-koito-da-posetite-prez-2019-g/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!