Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турският курорт, сравняван с Миконос и Сен Тропе

Забравете Бали, Миконос и Сен Тропе. Новата и за момента не много популярна луксозна дестинация е близо до България. Турският курорт Бодрум е често посещаван от европейски туристи, но в последните години попада в радара и на летуващите хора от САЩ, пише Business Insider.

Намира се в югозападната част на Турция и има излаз на Бяло море. Две издания - Both Condé Nast Traveler и Bloomberg обявиха Бодрум като едно от най-добрите места за почивка през 2019 г., като дори от Bloomberg препоръчаха на читателите си да избягват Бали, за сметка именно на Бодрум.

Именно там се намират и редица петзвездни хотелски вериги, като например Six Senses и Edition Hotels.

Бодрум впечатлява, както с луксозните си хотели, така и с многобройните си басейни, клубове, невероятно вкусна храна, яхти и знаменитости. Около всичко това пък са разположени хиляди маслинови дървета.

Новата елитна дестинация. Така Джени Саутън, основател на Globetrender описва Бодрум, като допълва: „Това е новата гореща точка за модели и знаменитости“.

Бодрум кале или Бодрумската крепост е друга от забележителностите на курортното градче. Нейната история датира от XV век.

Улиците на Бодрум също са впечатляващи, но какво да кажем за пристанището, на което могат да се видят яхти за милиони.

В случай, че посетите Бодрум не пропускайте и местните пазари, на които може да видите да се продава всичко – от риба до подправки, плодове, зеленчуци, зехтин и др.

През миналата година в Бодрум дори почиваше Алиан Ибрагимов. Казахстанският милиардер бе забелязан на своята яхта I Dynasty.

През 2013 г. на почивка в Бодрум бе и Роман Абрамович. Един от най-богатите руснаци също бе там на яхатата си, носеща името Eclipse.

Един от най-лукзозните хотели в курорта е Mandarin Oriental, където цените започват от 568 долара на вечер и могат да достигнат до 1000 долара.

В случай, че искате пълно спокойствие, това ще ви струва между 1400 и 23 000 долара на вечер. Срещу тази цена може да наемете различни видове вили, всяка от които има на разположение и собствен басейн.

Други от луксозните хотели в Бодрум са: Lux Bodrum, Nikki Beach и Bodrum Edition. 

Източник/ци: https://profit.bg/svezho/turskiyat-kurort-sravnyavan-s-mikonos-i-sen-trope/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!