Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът разкри за преследване на журналисти от провинцията и зададе куп въпроси, свързани с Йончева, КТБ и властта

Президентът Румен Радев коментира ситуацията в обвинената в пране на пари Елена Йончева.

"Говорейки за преследването на свободата на словото категорично не визирам само госпожа Йончева. Знаете случая и в БНТ с госпожа Ахчиева. Имам информация и за журналисти от провинцията, които са преследвани с различни инструменти. Що се отнася за Йончева - расте убеждението сред българските граждани, че това е политическо разследване, защото реалните виновници за създаването, за политическите протекции и разграбването на КТБ стоят извън обекта на обвинение. И ако наистина Йончева се подвежда под отговороност, защото е знаела за престъпния произход на средствата, то това поражда много и различни въпроси. Тя ли подкани много предприятия и институции да си влагат парите в КТБ?

И управляващите защо не се обърнат към тях. Тя ли запушваше ушите, очите и устите на контролните органи - МВР, БНБ, ДАНС? И защо ръководителите на тези органи по това време не са подведени под отговорност. Йончева ли връчи наградата "Мистър Икономика"? Тя ли водеше под ръка политици за получаване на пари на ръка от банката? Има ли други медии, които са получавали огромни пари от тази анка? Какво са направили с тях? И като големи медии защо те не са разбрали за престъпния произход на парите и не са подведени под отговоронст? Тези въпроси ще продължат да се задават и трябва най-сетне да изискаме ясен отговор", каза той.

Източник/ци: https://petel.bg/Prezidentat-razkri-za-presledvane-na-zhurnalisti-ot-provintsiyata-i-zadade-kup-vaprosi--svarzani-s-Yoncheva--KTB-i-vlastta__300821

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!