Следвайте "Буднаера" в Телеграм

14 храни под 50 калории, които ви карат да се чувствате сити

Те са много подходящи за диети

Повечето от нас започват да се подлагат на диети, които оставят чувство на постоянен глад. Диетолози препоръчват в тези случаи храни, които са нискокалорични и ще ви държат сити по-дълго време. Причината е, че всяка от тези храни се обработва по-дълго време от организма и стомахът е пълен през целия ден. 

Леща

Лещата е добър източник на протеин. Две супени лъжици леща съдържат 28 калории,2 грама фибри и 2,2 грама протеин. Тя може да се добавя към супи, салати, яхнии или просто да се консумира сварена.

Гъби

Пет средни на големина гъби съдържат около 20 калории. Гъбите са с ниско съдържание на калории, без мазнини, без холестерол, без глутен и с много ниско съдържание на натрий. Те осигуряват важни хранителни вещества за организма - селен, калий, витамин D, рибофлавин и други. Също така те имат мека текстура, която създава чувство за ситост. Само с 20 калории гъби можете да се чувствате по-сити, отколкото от други нискокалорични храни. 

Тиква

Тиква

Половин чаша тиква има 15 калории. Тя е добър източник на витамин D, желязо, фолиева киселина, витамин B6, фибри, калий и други. Тиквата е подходяща храна за отслабване, благодарение на съдържанието на фибри, които ви карат да се чувствате сити по-дълго време. 

Зеле

Зелето е страхотна нискокалорична храна. Половин купа зеле съдържа само 17 калории. По-хубавото е, че можете да ядете голямо количество зеле, докато се почувствате сити. То е богат източник на фибри, протеин, фолиева киселина, желязо, магнезий и фосфор. 

Бейби морков

Морковите са добър избор за нискокалорична закуска с 2 грама фибри и 1 грам протеин. Освен това бета-каротинът в морковите помага да поддържате очите си здрави. 

Боровинки

Половин купа боровинки съдържа около 42 калории. Тези плодове са известни като антиоксидантни и с високо съдържание на витамин C. 

Кисели краставички

Само осем калории се съдържат в една кисела краставичка според Shape. Те са чудесен вариант да вариант, с който можете да замените чипсовете, тъй като са солени и хрупкави. 

Грозде

Около 55 калории има в една купа грозде, според Spoon University. Също така то съдържа полифеноли, витамин C и витамин К. 

Грах

Половин паница грахови зърна съдържа около 13 калории, според USDA. Това означава, че е повече от добре да консумирате грах, когато сте на диета. 

Шамфъстък

15 ядки шамфъстък имат 51 калории, според USDA. Шамфъстъкът е богат на фибри, калий, магнезий, мед и желязо.

Ягоди

Една купа с ягоди съдържа около 49 калории. Те са добър източник на витамин С, магнезий и калий. 

Чушка

В едно парче чушка има само около 2 калории, според Shape, а в цяла чушка около 46 калории, според USDA. 

Краставица

Краставиците имат само 14 калории за чаша, според Shape. Това позволява да си направите нискокалорична закуска с кисело мляко или хумус.

Домати

Един домат съдържа около 22 калории. Те са богати на витамин С, калий и витамин К. 

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/10/hrani-pod-50-kalorii-koito-vi-karat-da-se-chuvstvate-siti.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!