Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Призрачният град със замъци на Турция (снимки)

Проектът Бурж Ал Бабас струва 200 млн. долара, но сега е замразен

Представете си сцената: редици от еднакви, величествени сгради като замъци, оградени от хълмове и гори. Не, това не е началото на най-новия филм на Дисни - това е по-зловещо: всички тези сгради в готически стил са празни, образувайки ефирен, изоставен град-призрак.

Бурж Ал Бабас (Burj Al Babas) е жилищен проект на стойност $200 млн., Разположен е близо до Мудурну, в северозападната част на Турция, приблизително по средата между Истанбул и Анкара.

Когато фирмата, изпълняваща проекта - Sarot Property Group, изпада в затруднено финансово положение през 2018 г., стотиците вили като замъци са изоставени насред строителството, предава АФП, цитирана от CNN.


Първоначално Burj Al Babas започва да се строи през 2014 г., като се твърди, че замъците се продава за $400 000 - $500 000. Идеята била имотите да бъдат разграбени от богати инвеститори от Персийския залив. Някои от къщите-палати наистина са продадени, но оттогава много инвеститори се изтеглят.

"Част от продажбите трябваше да бъдат отменени", казва заместник-председателят на компанията Межер Йерделен пред АФП.

Строителите уточняват, че било планирано да не се допуска промяна на сградите, което да обяснява защо всички са еднакви.

Имало и планове за изграждане на търговски център, турска баня, кина и спортни съоръжения.

Сега обаче проектът е замразен и чака по-добри времена за евентуалната си реализация.

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/10/prizrachniyat-grad-sas-zamatsi-na-turtsiya.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!