Следвайте "Буднаера" в Телеграм

98-годишният милиардер, който все още ходи на работа всеки ден

Марсел Адамс, роден в Румъния, е преживял трудов лагер по време на Холокоста

Марсел Адамс
Марсел Адамс

Къде виждате себе на 70, 80 или дори 90 години? Смятате ли, че все още ще работите или ще се пенсионирате и ще се наслаждавате на стари години на почивка? За 98-годишния Марсел Адамс отговорът е ясен - той продължава да работи - и не защото трябва, тъй като има 1,1 милиарда причини (разбирай - долара), за да се отдаде на почивка. Но канадският имотен милиардер отива в офиса всяка сутрин преди 8 часа сутринта.

Марсел Адамс израснал като Марсел Абрамович в Румъния. По време на Втората световна война той преживял принудителния трудов лагер по време на Холокоста в родната си страна. Той бяга от лагера през 1944 г. и отива в Израел, където се бие във войната за независимост на страната.

Мести се в Канада през 1951 г. и се установява в Квебек. Започва работа в кожарската промишленост, преди да се захване с недвижими имоти. Той основава Iberville Developments през 1958 г. Компанията се превръща в огромен фактор на канадския пазар на недвижими имоти. Базирана в Монреал, тя управлява приблизително осем милиона квадратни фута в около 100 търговски центъра, офисни площи, промишлени и жилищни имоти. Осем милиона квадратни фута са около 139 футболни игрища като пространство. 

Черешката на тортата в портфейла на Iberville Developments са моловете. Най-големият търговски център в Квебек - Galeries de la Capital - е собственост на компанията на Адамс.

Той купува първото парче земя, използвайки спестяванията, които натрупал като кожар.

Земята се намирала в престижния Grand Allee на Квебек. С годините Адамс превръща това място в богатство от 1,1 милиарда долара.

Адамс се жени за покойната си съпруга Ани през 1953 г. Има четири деца и 11 внука. Синът му Силван управлява Iberville Developments от Израел, дъщеря му Линда е адвокат, а другата му дъще Леора е медицинска сестра.

Адамс е и отдаден филантроп, който се фокусира върху Израел. Той създава Института по бизнес мениджмънт „Адамс” в университета в Тел Авив и е отделил средства за създаването на Адамс Супер център за изследвания на мозъка. Създал е и Фонда за стипендии „Марсел Адамс”, който отпуска $ 1 млн. годишно за обучение в Израелската академия на науките на най-добрите студенти в израелските докторски програми по природни и точни науки.

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/10/godishniyat-miliarder-kojto-vse-oshte-hodi-na-rabota-vseki-den.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!