Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Книги, които лекуват

Книги, които лекуват

Живеем във време на стрес и несигурност. Бързаме, тичаме, работим, печелим, плачем, смеем се, борим се с емоциите си... Докато един ден осъзнаваме, че сме напът да изгубим най-ценния дар, даден ни по рождение – здравето. Започваме все по-често да посещаваме лекарския кабинет, а лекарствата в домашната ни аптечка стават цяла купчина.

Понякога, за съжаление, се стига дотам, че чуваме диагноза, която звучи като присъда... или като доживотен затвор: „Това заболяване е нелечимо... хронично е, ще пиете тези лекарства до края на живота си... положението ви е много сериозно...“

Всички сме преживявали нещо подобно, независимо дали става въпрос за нас, или за близък човек. Усещали сме смразяващите тръпки по гърба си, парализиращия страх и чувството на безизходица. И тогава единствената ни мисъл е: „Дали не се отнесох безотговорно към здравето си?!“.

Добрата новина е, че никога не е прекалено късно да се погрижим за здравето си.

Другата добра новина е, че всичко е в нашите ръце. И че фармацевтичната индустрия не е единствената алтернатива.
А лошата новина? Няма такава.

Науката вече доказа, че дори гените не са нашият зъл гений. И ако променим начина си на живот, ако овладеем нездравословните си емоции и се обърнем към мъдростта на собственото си тяло, можем да постигнем чудеса – да се излекуваме, да се предпазим от нови заболявания, да бъдем жизнени, да изглеждаме млади... И в края на краищата да изживеем един дълъг и щастлив живот, в който до края на дните си да бъдем активни и енергични.

Ако не знаете откъде да започнете или ви се струва, че това е прекалено трудна или невъзможна задача, обърнете се към книгите. Те със сигурност ще ви помогнат да извървите пътя към здравето, младостта и дълголетието. Ще ви научат, ще ви обяснят, ще отворят пред вас нови хоризонти, ще ви вдъхнат надежда, ще ви окуражат...
И в края на краищата могат да ви излекуват.

Излекувайте се без лекарства

Книгата „Победа на ума над медицината“ на д-р Лиса Ранкин ще ви поведе на едно пътуване към себе си и към мъдростта на собственото ви тяло.

Като дипломиран лекар, но и лечител по призвание, д-р Ранкин започва да се бунтува срещу безсилието на медицината и срещу цялата здравна система, която лекува на конвейер. И заинтригувана от случаите на спонтанни ремисии и необясними изцеления, за които се говори с половин уста из болничните коридори, тя започва да си задава въпросите: Ами ако ние, лекарите, грешим? Ако пропускаме нещо много важно?

Самата тя преди да навърши трийсет години е с няколко сериозни заболявания и купища лекарства. „Бях истинска развалина, устремила се към ранен инфаркт, а лекарите не знаеха какво да правят с мен“, разказва тя.

Тогава тя се посвещава на сериозна изследователска работа и намира неоспорими научни доказателства за това, че човешкият организъм има способността да се самоизлекува и че физиологията на тялото може да се промени драстично само благодарение на ума. „В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено – казва д-р Ранкин. – Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“

В книгата д-р Ранкин представя своята уникална шестстепенна програма, която ще ви помогне да откриете онези области от живота си, в които има дисбаланс, за да създадете свой собствен план за лечение и да подготвите тялото си за чудеса.

Удължете времетраенето на своята младост и се наслаждавайте на добро здраве!

Книгата „Ефектът на теломерите“ на нобеловия лауреат д-р Елизабет Блекбърн и здравния психолог д-р Елиса Епъл предлага едно революционно и напълно ново разбиране на процесите на стареене и на човешкото дълголетие и здраве.
Те откриват, че свързващото звено между наследствеността и начина на живот, между ума и тялото, са именно теломерите – специална ДНК в краищата на нашите хромозоми. Дължината на теломерите се оказва онзи скрит механизъм, който обяснява защо и по какъв начин се изчерпват ресурсите на организма и как в живота ни нахлуват болестите и старостта.

Това е първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем на клетъчно ниво и как можем с малки промени в ежедневните си навици да поддържаме своите клетки здрави. Авторите предлагат уникални препоръки, които ще ви помогнат се погрижите за дължината и здравето на своите теломери, за да съхраните по-дълго своята младост и да удължите периода, в който се радвате на добро здраве и активен живот.

Излекувайте емоциите си, за да бъдете по-здрави

Книгата „Емоционалната пластичност“ на д-р Сюзън Дейвид е един изцяло нов метод за справяне с емоциите, който ни учи как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях, за да се наслаждаваме на взаимоотношенията си да живеем пълноценно точно сега.

Емоционалната пластичност не означава да игнорираме трудните емоции и мисли или да се насилваме да разсъждаваме позитивно, а да ги приемаме спокойно, да се изправяме пред тях с кураж и състрадание и накрая да ги оставим зад гърба си, за да продължим напред.
д-р Сюзън Дейвид ни учи как да бъдем истински и да приемем, че красотата на живота е неразделна част от неговата уязвимост. Че да си жив, понякога означава да бъдеш нараняван, да губиш, да се тревожиш и да грешиш.

Докоснете се до тайната на японското дълголетие

Книгата „ИКИГАЙ. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ ще ви отведе в едно малко селище в северната част на Окинава, наричано "селото на столетниците", и ще ви разкрие най-добре пазената тайна на японското дълголетие. Тя се съдържа в една дума – икигай.

Значението на думата икигай може да се опише по различни начини: „причината, поради която ставаш от леглото всяка сутрин“; „радостта да си винаги зает“; „страстта, която ти носи удовлетворение и радост“... Но всички те водят към едно – причината да живееш!

Именно личният икигай на жителите на Окинава е в центъра на философията им за здраве и дълголетие, която ги кара да добавят години към живота си и да се радват на всяко ново утро.
От книгата ще научите още как минава един ден на японските столетници, с какво се хранят и защо се наслаждават на всеки свой ден.

Открийте истинската си страст и изпълнете живота си със смисъл

Книгата „Да изживееш своя икигай“ е едно вълнуващо пътешествие в Япония и среща с нейната хилядолетна култура, която ни показва как да открием своя икигай, как да го овладеем и да изпълним с вдъхновение и смисъл всички аспекти от живота си.

Японците казват, че всеки има своя икигай. Някои са го открили, други го носят в себе си, но все още го търсят.
Тази книга е пътеводител, който ще ви помогне да запазите хармонията по време на неизбежните превратности във вечно променящото се съществуване, за да се реализирате и да изпълните личната си мисия.

Източник/ци: https://www.gnezdoto.net/kolekcia-zdrave/3073-knigi-koito-lekuvat

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!