Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата разкри подробности за корупцията в 4-то РПУ

На табелката: НЕ КРАДИ ПРАВИТЕЛСТВОТО МРАЗИ КОНКУРЕНЦИЯ

Групата е действала на територията на 4-то РПУ. Към момента са повдигнати обвинения на четирима от задържаните за ръководене на организирана престъпна група. Дейността им е била да изнудват десетки дребни търговци, които са плащали т.нар. такса спокойствие, за да не се извършват полицейски проверки, както и предупреждавани за предстоящи такива. Става дума най-вече за наргиле-барове, автокъщи, питейни заведения и търговски магазини. Това заяви на брифинг пред журналисти административният ръководител на СП г-н Димитър Петров във връзка със заловените служители от 4-то РПУ, пише новини.бг.

,,Лицата са задържани в момент на получаване на сумата от 2000 лева, като първоначалната уговорка е била за сумата от 2000 евро. Разбира се, задържаните започнаха да ни обясняват как са били натопени, как парите им били подхвърлени. Някак стана така, че се превърнахме в държавата на подхвърлените пари'', обясни още Петров.

,,При нас информацията за този вид дейност постъпи септември или октомври. В тази връзка искам да подчертая, че работихме много сериозно с колегите от СДВР и с други служби за сигурност. Така че залавянето на тази група е резултат от действията на няколко служби. Използвахме СРС-та, и помощта на наши сътрудници'', коментира по темата директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР старши комисар Румен Ганев.

Източник/ци: https://petel.bg/Prokuraturata-razkri-podrobnosti-za-koruptsiyata-v-4-to-RPU__300479

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!