Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Каня Валя Ахчиева да прави своето предаване в Българска свободна телевизия

Неслучайно, при управлението на Борисов България е на едно от последните места по свобода на словото. На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана към Валя Ахчиева с целия й екип да прави своето предаване в Българска свободна телевизиия, която стартира утре. "Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината", пише Нинова във Фейсбук.

Днес БНТ прекрати договора на известната журналистка след 30 години стаж в националната телевизия

Ето целият пост на Нинова във Фейсбук: 

"В България има авторитарна власт, която тъпче основните свободи

На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. 

БНТ е спряла предаването "Открито" на Валя Ахчиева.

Не за пръв път се опитват да заглушат нейните журналистически разследвания за корупция и злоупотреби. 

 Неслучайно, при управлението на Борисов България е на едно от последните места по свобода на словото. На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. В България има авторитарна власт, която тъпче основни свободи.

Каня Валя Ахчиева, ако желае, да прави своето предаване в Българска свободна телевизия, която стартира утре. Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova--Kanya-Valya-Ahchieva-da-pravi-svoeto-predavane-v-Balgarska-svobodna-televiziya/173593/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!