Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Двама представители на президентството са мълчали като риби на дебата за Ф-16 в комисията

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

След новината, че Комисията по отбрана е одобрила предложението на правителството да преговаря за Ф-16 в отговор на журналистически въпрос какво е било редактирано в проекторешението, Каракачанов заяви: „Нямаше предложения за редакция на текста, включително и от опозицията“.

„Имаше полезен повече от 3-часов дебат по темата, с разнообразни въпроси и политически аргументи, в едната или другата посока“, коментира министърът. „В началото дебатът тръгна малко по-бурно политически. Впоследствие, на 20-ата минута, нещата си дойдоха на мястото. 90% от колегите в комисията са бивши военни“, каза още Каракачанов.

Имаме надхвърляне на сумата от 1,8 млрд. лв. БСП и още една партия не подкрепиха предложението за Ф-16 като цяло, посочи Каракачанов след близо петчасово заседание на комисията.

Военните договори в ЕС не подлежат на съдебни процедури в Хага и Люксембург, нито на международната организация по труда, така че няма да има чужд арбитраж по линия на ЕС, това беше изяснено в комисията, посочи още военният министър.

Двама представители на президенството присъстваха, но не се изказаха, допълни той. 

Категорично никой не е казал, че ще си скъса ризата, но БСП гласуваха против, обясни още военният министър. По думите му процедурата по преговорите би следвало да приключи до 3-4 месеца. 

На заседанието на комисията са били още представители на МС и Българската армия. 

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/karakachanov-razkri-kakvo-se-e-sluchilo-v-komisiyata-po-otbrana-pri-glasuvaneto-za-f-16

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!