Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посолството на САЩ приветства решението на Народното събрание за начало на преговорите за Ф-16

И компанията Локхийд Мартин изрази задоволство от решението на българските народни представители

Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Локхийд Мартин. 

Това съобщиха от Посолството на САЩ в България. 

Съобщението дойде половин час след гласуването в пленарната зала. 

"Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашият съюзник в НАТО", посочват от американското посолство. 

Почти по същото време се получи и декларация от производителя на Ф-16 - Локхийд Мартин (Lockheed Martin). 

"Изтребителите Ф-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и НАТО", се посочва в изявление на фирмата относно решението на българския парламент за започване на преговори за Ф-16 Блок 70. 

От компанията посочиха, че приветстват решението на българския парламент за започване на преговори за закупуването на изтребители F-16 Блок 70.

„Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin.

Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора", каза Джеймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на Ф-16 в Lockheed Martin.

Lockheed Martin, базирана в Бетесда, щат Мериленд, САЩ, е глобална отбранителна и космическа компания с близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги, напомнят от агенция "Фокус".

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Posolstvoto-na-SASht-privetstva-reshenieto-na-Narodnoto-sabranie-za-nachalo-na-pregovorite-za-F-16/173033/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!