Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Алекс Алексиев: Тръмп ще нанесе най-сериозния удар на Русия

Алекс Алексиев

Алекс Алексиев

Разследването срещу Тръмп за негова руска връзка в предизборната му кампания няма да стигне доникъде. Няма руска връзка, измислена е. Това, което трябва да се разбере, е, че Тръмп фактически е най-големият противник на Русия. Това казва в интервю за dir.bg Алекс Алексиев, който коментира актуални теми от политиката на настоящия американски президент.

"Погледнете санкциите, които налага... и това което ще стане, е, че Тръмп ще спре "Северен поток" 2, което ще е най-големият удар срещу Русия. В същото време и удар в известна степен срещу тези в България, които мислят, че ще има "Турски поток"", аргументира се Алексиев.

Според него продължаващия спор между Тръмп и демократите по повод на стената с Мексико не е довела до парализа в част от американското правителство. Това, че една четвърт от администрацията не работи няма съществено значение. Правителството работи без каквито и да е проблеми. Големият въпрос по неговите думи е дали Тръмп ще успее да се пребори и да включи в бюджета тези 5.7 млрд. долара за пограничната стена.

"Това е голямата борба, която се води в Съединените щати. Усилено се говори, че Тръмп ще се опита да вземе парите от военния бюджет. Дали ще успее, не е сигурно. Демократите са против. Борбата ще продължи и вероятно ще се ожесточи. Но това се очакваше от самото начало на спора. Смятам, че президентът в крайна сметка ще успее да прокара намерението си" коментира Алексиев.

На въпрос дали може да се говори за злоупотреба с власт, ако Тръмп прибегне до обявяване на извънредно положение, анализаторът отбелязва, че американският президент има право да го направи. Злоупотреба е, когато се нарушават законите, а обявяването на национално извънредно положение не нарушава законите. Много от демократите постоянно говорят, че Тръмп нарушава законите, досега обаче той не е нарушил нито един американски закон.

Според Алексиев проблемът за демократите е следният. Ако те съсредоточат цялото си политическо внимание върху опита едва ли не да започнат процедура по импийчмънт на Тръмп, рано или късно ще загубят. Невъзможно е, защото 2/3 от Сената трябва да гласува за това. Така че той се надява демократите да не предприемат тази стъпка, тъй като тогава наистина в Конгреса ще изпаднат в патова ситуация, което не помага на никого.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/aleks-aleksiev-tramp-shte-nanese-nay-seriozniya-udar-na-rusiya

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!