Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: И нашите внуци ще продължават да плащат за Ф-16... Темата за изтребителите може да свали правителството! И САЩ, и Русия имат лостове

Руснаците държат лостове върху Марешки и Волен Сидеров, които може да се окажат достатъчни да свалят правителството. Ако някой си мисли, че решава въпроса, избирайки американците и заробвайки ни с години, греши, категорична е тя

Темата за изтребителите може да свали правителството, защото и САЩ, и Русия имат лостове за въздействие.

Тази теза разви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Дончева посочи, че империите имат навика да лобират грубо за своите цели.

Но както САЩ имат свое лоби, така и Русия в лицето на Марешки и Сидеров.

Лобиране е и още как от страна на американците, но трябва да сме наясно, че всички стари и нови империи имат навика да лобират грубо. И докато не им купиш артикула, да не отстъпват”, посочи тя.

„Само че руснаците държат също някакви лостове върху Марешки и Волен Сидеров, които смятам, че също може да се окажат достатъчни да свалят правителството”, отбеляза Дончева.

При „Локхийд” няма прошка, това означава да се оженим вечно. Общо взето, американци и руснаци работят по този начин. Вземаш моята техника и я вземаш до края на света и каквото и ново да излиза, пак ще дойдеш при мен”, коментира тя.

Патриотите имат тежък проблем със самолетите. Това е тежко камъче в обувката и може да се рискува живота на правитеството и те си намериха отдушник. На патриотите се падна късата клечка да се закупи нов самолет и понеже се провалят, си намериха друг отдушник във Войводиново.

Това каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

„Не можем от всяко село с роми да правим втора Катуница. Трябва да се замислим какво предлагаме на ромите, като възможности и работа. Вижте как се лустростват като отидат в Западна Европа, как се връщат от Западна Европа. Въпросът е, имаме ли държавна политика по отношение на ромите. Патриотите трябва да се върнат на темата със самолетите и да оставят Войводиново, защото никой не е забравил и продажбата на паспортите“, посочи Татяна Дончева.

„Има роми различно грамотни, различно развити и с различен бит в различните части на страната. Очевидно е, че всички трябва да бъдат вкарани в детски градини, училища, работа и това да бъде решено с ромските лидери. За да се реши проблемът с интеграцията е нужно да се заемат политици с обществена позиция и план, а не такива, които ги търсят само по време на избори“, смята Татяна Дончева.

Запитана дали темата с изтребителите може да доведе до предсрочни избори, Дончева отговори: "Да, може!"

„Патриотите са царе на ракията на три морета“, подчерта Дончева.

Да ме прощава ген. Попов (б.р. - председателят на комисията по отбрана в НС), че нямало лобиране! Всички империи имат навика да лобират люто докато не им купиш стоката. Да си купуваме самолети за въздушни нападения, ми се вижда голямо изхвърляне. Всички наоколо ни превъзхождат със жива сила и армия. Няма нужда да се правим на велики. Ако някой си мисли, че решава въпроса, избирайки американците и заробвайки ни с години, греши. Нашите внуци ще продължат да плащат тази покупка. Освен това е много наложително военните специалисти да кажат кои са плюсовете и кои минусите при двете оферти, а не невежите в социалните мрежи“, коментира лидерът на „Движение 21“.

„Третото правителството на Борисов е избрано и съществува заради удачната международна обстановка, защото големите сили имат нужда от тамагочита, на които да натискат копчето. Българският парламент е пълен с тежко контролирани хора. Българският народ не обича интелигентни хора да го управляват, затова ще плати цената си“, предупреди тя.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Tatyana-Doncheva--Nashite-vnutsi-shte-prodalzhavat-da-plashtat-za-F-16/172833/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!