Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джамбазки предупреди за опасност от гражданска война заради циганските катуни

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

"Повтаряхме, изисквахме и настоявахме едно нещо - на първо място да бъдат премахвани циганските махали. Защото махалата поражда отчуждение, изолация, и произвежда едни хора, които не се образоват, нямат трудови навици и са изключително нагли и агресивни към останалата част от обществото". Това заяви пред BGonAir евродепутатът Ангел Джамбазки. 

По думите му, в администрацията на средно ниво цари безотговорност и нежелание за справяне с този проблем. Според него е необходима цялостна промяна на отношението към подхода както към местната власт, така и към самия въпрос.

Джамбазки коментира, че ГЕРБ се държат прекалено европейски по тези теми и не желаят да влязат в сблъсък със своите политически семейства на Запад. "В голямата си част извън светлините на прожекторите в по-малките населени места границата на циганския катун е граница на гражданската война. Променя се характерът на нападенията. Доскоро жертви на битовата етническа престъпност бяха възрастни хора, сега забелязваме дързост при нападение на служители на реда", категоричен беше евродепутатът.

Той посочи, че трябва да се предприемат мерки за разрушаване на незаконните постройки, спиране на формите на социално подпомагане, когато получаващият помощи е отказал да работи и да бъдат наказвани безотговорните родители.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/angel-dzhambazki-1-2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!