Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойколандия: Приемното родителство се превърна в бизнес… Превръщаме се в нова Норвегия?

Семейство деца бедност

Вече почти съм сигурен, че приемното родителство у нас е превърнато в бизнес.

И няма как да е иначе, когато на биологичния родител се дават 200 лева, а на приемен такъв почти 800.

Някой, ако може да ми обясни този парадокс, ще му бъда благодарен.

В репортаж по бтв го онагледиха. Отнемат бебето на майка от Смолян за лоши битови условия и го дават на приемен родител. И обърнете внимание: „защото бабата била подпийнала“, когато социалните отишли на инспекция.

Поне от това, което се видя от излъченото, битовите условия бяха като на едни бедни хора и нищо повече. Имаше приготвена кошара за бебето и дрешки. Майката даде съвсем нормално интервю на репортера на чист български, без никакъв диалект.

Информира, че бащата ще припознае детето и ще плаща издръжка. Гледах и се чудех, какво е това престараване на социалните. Ами то, по същата тяхна логика, трябва нито едно дете да не бъде оставено на родителите от ромските махали, където условията в които се отглеждат децата са десетократно по-лоши от тези на хората от Смолян.

Но там ролята на социалните стига само до регистрацията за помощите. Не знам. Основният въпрос обаче е, защо по дяволите има толкова драстична разлика на парите, които се предоставят на биологичните родители и на приемните. На приемните четири пъти повече. Май, наистина това е бизнес.

Тодор Кръстев, Фейсбук

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!