Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поли Златарева закопа Румен Радев и главния му секретар в ефир: Хвърляте камъни в собствената си градина!

Поли Златарева

Поли Златарева

Водещата на "Още от деня" Поли Златарева не издържа да слуша секретаря на Румен Радев полк. Димитър Стоянов  в студиото на БНТ за това, защо не трябва да се купуват американските изтребители Ф-16. След канонадата от опорни точки, които слушаме месеци наред, тя директно припомни на президентството, че държавният глава през 2012 г.  в интервю пред в. "Преса" е искал да имаме американски самолети, а днес е на друго мнение. Златарева допълни, че поведението на служителите в "Дондуков" 2 може да се сравни с хвърляне на камъни в собствената градина. 

Полк. Стоянов през цялото време повтаряше тезата, която споделят и от БСП, че Министерският съвет и депутатите не спазвали собствените си закони, които са приели в предишното Народно събрание. По думите му, имало критерии, които не отговаряли на конкурса. Водещата отново се намеси и припомни, че от специалната парламентарна комисия в парламента са категорични, че не става дума за конкурс, а за пожелателни параметри на самолетите, които са гласувани. Стоянов отговори, че имало сценарий, който въпросната комисия изпълнявала. Той не пожела да каже от кого е написан. За да излезе от ситуацията, военният все пак каза, че и Ф-16, и "Грипен" били добри машини и имали своите плюсове и минуси.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/poli-zlatareva-zakopa-rumen-radev-i-glavniya-mu-sekretar-za-f-16-hvarlyate-kamani-v-sobstvenata-si-gradina

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!