Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кметът на Войводиново е избор на Каракачанов, от махалата в селото гласуват под строй за ВМРО

velizar_enchev_intellectual

И какво излиза? Че кадрите на Каракачанов във Войводиново и Държавната агенция за българите в чужбина са извършили престъпления, но самият Каракачанов е достоен за уважение „държавен български мъж“? Че политиците са продажни, това не е новина. Но че авторитетни учени, академици и историци се купуват с кортик и медал, това е вече новина. Това написа бившият депутат Велизар Енчев на страницата си във Фейсбук по повод отвореното писмо на група академици до премиера в защита на предприетите от Красимир Каракачанов мерки срещу ромите във Войводино.

Български академици написали кърваво писмо до Бойко Борисов, в което със сълзи на очи бранят вицето Каракачанов незнайно от кого. Но за да не остане съмнение на кой бог се кланят, маститите академици сервилничат и на премиера и в похвалното им слово четем тез елейни слова:

“Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заема такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия…”

Всъщност, какво искат с този призив уважаемите Георги Марков, Васил Сгурев, Благовест Сендов, Пламен Карталов, Стефан Воденичаров, Константин Косев, Антон Дончев, Васил Гюзелев, Иван Гранитски, Александър Чирков?

Те наистина ли мислят, че Каракачанов е национален герой, защото след кървавия инцидент във Войводино каза, че циганите в България ставали все по-нагли?

И защо цял отбор академици си затварят очите пред грозния факт, че кметът на Войводиново е избор на Каракачанов и поради това на всички избори циганите в селото гласуват под строй за ВМРО?

Наистина ли академиците не знаят, че вемереовският кмет не само не е посегнал на незаконното циганско гето, но е помагал за изграждането му, затваряйки си очите и за нелегалното енерго?

Лично аз мога да си затворя очите за фотосите, от които се вижда как министър Каракачанов награждава с офицерски кортици и медали писателят Антон Дончев и историкът Георги Марков. И няма да правя прибързани заключения за конфликт на интереси и покупка на академични съвести.

Но защо акад. Марков си затваря очите за собственото си писмо до държавните институции, в което осъжда договора с Република Македония, признаващ и македонска нация, и македонски език, и македонска история? Идеолог на този договор и негов първи адвокат е самият Красимир Каракачанов.

С този ли капитулантски договор Каракачанов е държавен български мъж, академик Марков?

Та самият Каракачанов наскоро се отрече от договора и поиска анекс към него, осъзнавайки, че е направил историческа грешка, която може да се сравни само с македонизирането на Пиринска Македония през 1946-а?

Удивително е как в рамките на два месеца български министър на два пъти попада в центъра на скандали с тежки политически последици и въпреки това академици го величаят като велик държавен мъж.

Нима академиците не знаят, че и арестуваният председател на Държавната агенция за българите в чужбина е лично назначение на Красимир Каракачанов? Нима са забравили, че тези дни самият Каракачанов си призна, че предупреждавал Харалампиев да не участва в корупционни схеми, сиреч министърът добре е знаел що за човек е инсталирал в ДАБЧ.

И какво излиза? Че кадрите на Каракачанов във Войводиново и Държавната агенция за българите в чужбина са извършили престъпления, но самият Каракачанов е достоен за уважение „държавен български мъж“?

Че политиците са продажни, това не е новина. Но че авторитетни учени, академици и историци се купуват с кортик и медал, това е вече новина. 

Велизар Енчев

Източник/ци: http://onovini.com/2019/01/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!