Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Роми излизат на протест пред Министерски съвет

ГЕРБ цигани

Ромският активист Лилияна Ковачева е подала жалба срещу вицепремиера Красимир Каракачанов заради негово изказване във Войводиново, в което той нарече ромите „нагли“.

Именно това провокира организирането и на протест пред сградата на Министерския съвет в понеделник.

„Това, което ми потвърдиха в социалните мрежи е, че очаквам 200 души да бъдат на протеста. Той е мирен, с лозунги и искаме да изразим недоволството си от това, че ни накърниха достойнството.

Смятам себе си за успял човек, отговорна съм и съм изминала достоен път от ромското гето до висшата администрация на България“, каза Ковачева в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв.

На въпроса какво смята за конкретния случай с нападението над командоса Валентин Димчев от двама братя роми, тя отговори:
„Не искам да защитавам хора, които проявяват агресия, и се разграничавам от това. Нека законите да се прилагат с еднаква строгост към всички граждани“.

Активистката разкри, че се чувства пренебрегната от нападките, но добави, че има и други като нея от ромското общество.

Лилияна Ковачева обясни и защо някои роми имат различен живот от останалите.

„Ако ние сме убедени и искаме нашите деца да бъдат образовани, трябва да в началото да бъде принудително, за да осъзнаят смисъла на образованието“, категорична бе тя.

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!