Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето ги циганите биячи, които вкараха командос в болница. Районният съд в Пловдив ги...

Снимка plovdiv24.bg

белезнициbig_29_1396

http://onovini.com/

Трафик нюз

С белезници и под конвой в Районен съд – Пловдив бяха докарани двамата цигани, които пребиха военнослужещия Валентин Димов в пловдивското село Войводиново. Днес съдът гледа мярката за неотклонение на двамата братя, като прокуратурата иска постоянен арест. 

Пред съдебната зала биячите отказаха какъвто и да е бил коментар, съобщи Канал 3. 

Асен и Борис Пакетови пребиха военния навръх Йордановден. Те са съответно на 21 и 17 години. Срещу тях е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор от 2 до 10 години. За непълнолетния се присъдата се редуцира, тъй като не е навършил 18 години. 

Районният съд в Пловдив даде 15 минути на защитата на двамата цигани – Борис и Асен, пребили военнослужещ, да се запознае с материалите по делото, предаде Радио „Фокус“ – Пловдив.

Наблюдаващ прокурор по делото е Евгени Минев, а съдия е Иван Минчев.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата цигани пребили военнослужещ в село Войводиново. Според прокурора категоричната липса на основни човешки ценности у подсъдимите би била опасна за обществото. По думите му има и опасност те да се укрият, тъй като към настоящия момент баща им също е напуснал жилището им във Войводиново. 

По данни от „Криминална полиция" той се намира в друга община. Според прокурора, побоят е продължил минути и дори когато техни близки са дошли да ги разтърват, те не са се отказали, а са продължили да нанасят удари на пострадалия, който е бил повален на земята. Ритали са го по главата. Прокурорът определи техните деяния като брутални. 

При снемането на самоличността им по-малкият от тях каза, че не знае кога е роден, не може да чете и пише и има основно образование. Той не можа дори да определи и етноса си. „Искам да изляза от тук, да сме свободни“, казаха и двамата задържани.

Районният съд в Пловдив остави в ареста двамата цигани, пребили командос в село Войводиново

Районният съд постанови най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо двамата цигани, пребили военнослужещ в село Войводиново, предаде Радио „Фокус“ – Пловдив. 

Според съдия Иван Минчев има достатъчно основания съдът да наложи тази мярка в конкретния случай, независимо че тя се прилага изключително рядко спрямо непълнолетни лица. В конкретният случай единият от двамата братя, нанесли побоя, е непълнолетен – на 17 години.

Съдията обясни в подробности целия случай според събраните от Прокуратурата доказателства – разпитани са 7 свидетели, четирима очевидци, от които един пряк. Има също така направени съдебномедицинска и съдебнопсихиатрична експертизи, събрани са писмени и веществени доказателства. Двамата цигани са действали изключително жестоко, въпреки опитите на техни близки и други хора да ги възпрат. На два пъти братята са повалили пострадалия на земята и са го ритали в главата. От деянието им имало и кръв по асфалта. 

Според съдебния състав е налице предпоставка и реална опасност за извършване на ново престъпление от обвиняемите. Самите те и адвокатът им поискаха по-лека мярка – „Подписка“

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Eto-gi-tsiganite-biyachi--koito-vkaraha-komandos-v-bolnitsa--SNIMKI-/172487/3/0

http://epicenter.bg/article/Rayonniyat-sad-v-Plovdiv-ostavi-v-aresta-dvamata-tsigani--prebili-komandos-v-selo-Voyvodinovo/172491/3/0

http://onovini.com/2019/01/%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!