Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Как да наричам циганите? Нека не се правим на по-големи католици и от папата!

Да не се правим на по-големи католици от папата, посъветва медиите вицепремиерът Красимир Каракачанов.

На брифинга в Министерския съвет, на който обяви, че кабинетът дава зелена светлина за закупуването на Ф-16, към Каракачанов бяха отправени и други въпроси.

Един от тях, свързан с побоя над командос във Войводиново ядоса военния министър, който вчера посети пловдивското село и ранения Валентин Димов в болницата. "Циганите станаха изключително нагли", каза тогава Красимир Каракачанов. 

Явно по този повод журналистка го попита: "Оставате ли с впечатление, че правителството стои зад вашето изказване по отношение на циганите, както вие ги наричате?" 

А лидерът на ВМРО избухна: "А вие как ги наричате? И на какво основание смятате, че аз ги наричам по погрешен начин? Някакво решение на Светия Синод ли има? На ООН? Самите те как се наричат? Стига сме се правили на по-големи католици от папата! Аз мисля, че по-важно е друго. И всички ние го виждаме. Този модел 30 години не води към интеграция, води до точно обратното. Трябваше да дойдете вчера и да видите - коптори от по два квадрата, в които живеят по десет души! На декар и нещо живеят 200 човека. Как очаквате да реагирам, когато двама младежи вместо да ходят на училище и да работят, отиват да се бият и пребиват военослужещ?

Дори меко реагирах! Опитвах се да бъда много дипломатичен. Съобразявам се с това, че съм вицепремиер и министър. Иначе щях да кажа много други неща. Защото не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни! Това няма да се случи! Кого ще защитаваме? Идете и вижте момчето, той ли е престъпника или е жертвата? Кого да защитавам аз – престъпниците ли? И от какво да ги защитавам? Че за 25 години усвоиха десетки милиони фондове за интеграция, а живеят по-зле от преди!" 

Каракачанов съобщи още, че общината отпуснала на ромите безплатни парцели за жилища, но те не ги приели, защото искали някой да им построи къщите.

На гражданите, които работят и си плащат данъците, някой строи ли им къщите, обърна се към медиите министърът на отбраната. 

"Да ви припомня ли за случаите на изнасилени възрастни жени?! Ще ги жаля, докога ще ги жаля, за какво да ги жаля? Да не ми се разсърди някой бюрократ във Брюксел, ли?", продължи гневно Каракачанов. 

"От много години говоря, че трабва да се направи програма, но няма политическа воля, защото има страх от някакви бюрократи в Брюксел. Помните, че имаше една евродепутатка, която дойде тук да защитава незаконните постройки! Докато държавата не направи програма, която да защитава грамотната, а не маргиналната раждаемост, докато не се премахнат гетата, този въпрос няма да се реши. В това село има празни къщи - работи, живей под наем, плащай си тока законно, къпи се, учи си децата, прави ги съвестни граждани!", каза още Каракачанов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Karakachanov--Kak-da-naricham-tsiganite--Neka-ne-se-pravim-na-po-golemi-katolitsi-i-ot-papata-/172467/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!