Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Симов: Не искаме Станишев в листите за евровота, ще прогони избирателите на БСП


Александър Симов

Александър Симов

Депутатът от БСП Александър Симов призна, че не иска Сергей Станишев да води листата за евроизборите на БСП. В предаването "Свободна зона" по ТВ Европа социалистът дори не е убеден, че бившият председател на "столетницата" трябва да бъде кандидат за евродепутат. "Сергей Станишев не поставя ясно проблемите на масата. Ако бъде кандидат, може част от гласоподавателите ни да се отдръпнат и да не гласуват на БСП на предстоящия вот през май, ако видят, че той е кандидат", коментира Симов. 

Водещият на предаването Георги Коритаров го контрира, че именно президентът на ПЕС е един от стълбовете на аргументи в политиката на БСП. Симов отговори, че споделя лично мнение и в крайна сметка изпълнителното бюро на левицата щяло да подреди кои да бъдат предложенията за изборите за Европейски парламент.

"Червеният" депутат обясни, че трябва да се води класова борба и да бъдат защитавани работниците от работодателите им, което не било в концепцията на Станишев. По думите му, БСП има достатъчно влияние в Европа. Коритаров сравни бившия председател на "столетницата" със своя оператор, без когото няма как да има предаване, както и БСП няма да има успех на евроизборите без Сергей Станишев. Припомняме, че самата Корнелия Нинова не отиде в Лисабон, докато ПЕС преизбра Сергей Станишев за свой лидер, което предизвика недоумение в редиците на левицата. 

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/aleksandar-simov-ne-iska-stanishev-v-listite-za-evrovota-shtyal-da-progoni-izbiratelite-na-bsp

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!