Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мигранти биха български шофьор във Франция, изгориха камиона му

Български шофьор беше бит, а камионът му изпепелен от мигранти, съобщава специализираният сайт Infomigrants. Инцидентът се разигра на магистрала във Франция в близост до Кале на 7-и срещу 8 януари вечерта. Камионът се запалил, докато преминавал през огнена преграда, поставена на пътя за пристанището, което свързва Франция с Великобритания. 

След като камионът се запалил, шофьорът слязъл от кабината и бил нападнат от мигрантите. Според Радио 6 шофьорът е от "български произход". Той не е сериозно ранен, но е откаран в болница.

От местната местната полиция официално обявиха в Туитър, че отговорни за пожара са 50 мигранти. Оказва се, че издигането на прегради по пътя към пристанището си е съвсем честа практика на мигрантите край Кале. По този начин тировете намаляват скоростта и в този момент те скачат в товарните им отделения, като целта е по този начин да се качат на ферибота за Великобритания. През 2016 г. френските власти са регистрирали 865 такива барикади, през 2017-а - 45, а през 2018-а – 26.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/obshtestvo/ulitsata/migranti-biha-balgarski-shofyor-vav-frantsiya-izgoriha-kamiona-mu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!