Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Гешев: БГ-магистрати са забъркани в престъпна група, прала пари на руски олигарх в санкционния списък на САЩ

Иван Гешев

Иван Гешев

Адвокати обмислят протест след проверки в кантори …Няма ненаказуеми хора в България, защо да не се претърсват кантори и офиси на адвокати, ако има съмнения за извършени престъпления. В конкретния случай става дума за престъпна група, която се занимава с пране на пари. Имаме съмнение, че са стигнали до офшорки на руски олигарх, който е в санкционния списък на САЩ. Ние имаме и международни ангажименти, работим по конкретни сигнали и с партньорски служби. Това разкри в студиото на Би Ти Ви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Става дума за милиони евро, които са присвоени незакономерно. С престъпната схема са свързани около 10 души, но тя по никакъв начин не е ощетила българския фиск, уточни Гешев.

По думите му има медийна фиксация върху кметицата на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева.

В случая г-жа Иванчева има активна защитна позиция и използва всякакви възможности, за да го прави, в това число да подава жалба в съда в Страсбург, както и да лъжат, особено ако ги грозят 30 години лишаване от свобода...Цяла България видя как се бяха дадени пари на Иванчева и Петрова. Въпреки това се твърди, че те са подхвърлени, посочи Гешев.

Аз няма да влизам в спор с подсъдими. Не съм запознат със СРС-тата които са по делото, защото не съм наблюдаващ прокурор. Колегите казаха и те дължат да бъдат чути СРС-тата в съдебна зала, за да може българските граждани да чуят как се случват нещата. Как си представяте, че един бизнесмен ще каже: дайте ми парите,…Нещата се случват с посредници. Достатъчно е да гледаш филми, за да знаеш как се случват, обясни още зам.-главния прокурор.

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg/articles/ivan-geshev-bg-magistrati-sa-zabarkani-v-prestapna-grupa-prala-pari-na-ruski-oligarh-v-sanktsionniya-spisak-na-sasht

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!