Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бразилия: Да се спрат социалистическите и комунистическите идеи, които за 30 години ни доведоха до днешния хаос

/Поглед.инфо/ Новото правителство на Бразилия има намерение да уволни високопоставени държавни чиновници, които се придържат към леви възгледи, заяви директорът на гражданската канцелария на президента Оникс Лоренцони пред журналисти.

„Няма никакъв смисъл те да остават. Стига ни мъжеството да направим това, за което не се реши правителството, заминало си на 31 декември, тоест от самото начало ще проведем „генерално почистване”.

„Защото това е единственият начин да се реализират на практика нашите идеи и да се направи това, за което гласува по-голямата част от бразилското общество – да се спрат социалистическите и комунистическите идеи, които за 30 години ни доведоха до днешния хаос”, подчерта Лоренцони.

Същият ден официалното издание на бразилското правителство Diario Oficial обнародва президентски указ за уволняването на повече от 300 сътрудници на гражданската канцелария на държавния глава.

Ако на някого му се поиска да се върне и да работи с новото правителство, той ще трябва да мине през събеседване, за да потвърди както професионалната си квалификация, така и съвпадението на политическите си възгледи с новото ръководство на страната. В зависимост от получената информация ще се вземе решение за по-нататъшната кариера на всеки от служилите, поясни Лоренцони.

„Всичките министерства са получили разрешение да действат по аналогичен начин”, допълва главата на гражданската канцелария на президента. При това той увери, че предложената практика не е „лов на вещици”.

„За да не ловим вещици, ние първоначално ще ги сваляме от длъжност, а след това ще говорим. Ще очистим Бразилия от Партията на труда”, обясни Лоренцони.

Превод: В.Сергеев

Източник/ци: http://pogled.info/svetoven/braziliya-pravitelstvoto-na-bolsonaro-zapochna-chistki-sred-organite-na-vlastta-ot-levi-chinovnitsi.100154

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!