Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доскоро се смяташе, че българите поне разбираме от компютри и софтуер. Тц, не познахме! 

ГЕРБАВИТЕ С ДВЕ РЪЦЕ ТАНГЕНТАТА НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ…..

Доскоро се смяташе, че българите поне разбираме от компютри и софтуер. Тц, не познахме! Всичко по-сложно от система за даване на талончета за чакане на опашка пред аминистрациите води до бурни полемики, изскубани коси и нерви и голяма вървежност на майките на гербавите.

Не мога да си обясня как от другия край на света с програма в гугъл можеш да си видиш прозореца на спалнята, а за издаване на едни електронни винетки стават сривове, все едно е заложен софтуер за космическа програма до далечна галактика. И с две ръце тангентата отзад не могат да си намерят.

Още когато те точно заговориха за електронно правителство, бях изпълнена със зловещи предчувствия, които се оправдаха изцяло. Търговския регистър беше поддържан от фирма за фризьорски услуги, явно луксозни с оглед на цената, като 18 дена не работеше – в европейска държава! Сривовете в сайтовете на правителствени служби, министерства и регистри, са постоянни, дори вече не им обръщаме внимание. На недомислиците – също.

Не мога да си обясня, защо, преди да тръгнеш да прибираш парите на хората, не тестваш системата, няма гратисен период, не уточниш къде ще се прилага.

Сега едно е сигурно – нищо не е сигурно!

Дали ще могат да те погребат без винетка, тепърва ще се обсъжда, тъй като в някои общини гробищата са извън населеното място. Но ако искаш да минеш по околовръстно шосе, трябва да имаш винетка. Не че това ти гарантира, че пътят ще е добър, че ще излезеш жив от него или ще е почистен, но трябва да си платиш.

Добре де, взехте едни пари! Пуста алчност, ами намерете някой, който поне разбира, да свърши работатата, па пак си ги разпределете.

А вие искате електронно гласуване! Само си го представете!Имаше едно изследване, че ако стадо ма@@у@и пишат безкрайно дълго време на пишещи машини, накрая ще напишат по силата на случайността произведение на Шекспир. Та и с нашите така – ако ги оставим безкрайно дълго, на принципа на пробата и грешката на наш гръб, понякога могат и да се получат нещата. Ама могат и да не се получат.

Некадърността, съчетана с корупция и безпределна алчност, водят до цирк и катастрофа.

И вместо „Устройството не е в експлоатация“ , направо си напишете: „Бе, нищо не разбираме, не работи!“.

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!