Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия категорично: Ще СВАЛЯМЕ всеки американски самолет ШПИОНИН!

Американският самолет-шпионин P-8A Poseidon вчера прелетя над закрития за полети район на Средиземно море, където Военноморските кораби на Русия провеждаха учебни стрелби.

Това не е първият провокационен полет в близост до руските граници или в райони, където провеждат учения Въоръжените сили на Русия. Миналата седмица същият американски самолет-шпионин P-8A Poseidon, извърши дълъг разузнавателен полет по цялото крайбрежие на Крим.

Преди това, друг самолет-шпионин на Военноморските сили на САЩ, няколко пъти извърши разузнавателни полети по крайбрежието на Сирия в района, където се намира руската авиобаза „Хмеймим“, а също и в района на руската военноморска база „Тартус“. Тогава американският самолет отново нахлу в района, където Военноморските сили на Русия провеждаха планово учение. Аналогично действия САЩ предприеха и в края на ноември.

Франц Клинцевич, член на Комитета по отбрана и сигурност към Съвета на руската федерация заяви, цитиран от https://riafan.ru, че подобна безнаказаност не може да продължава вечно.

„Тези провокационни действия на американците, явно са следствие на тяхното прекалено голямо самочувствие, което ги кара да мислят, че всичко им е позволено, иронично отбеляза Клинцевич. Но това съвсем не е така“.

„Подобни действия от страна на Вашингтон ще продължат точно до момента, в който ние ще им кажем: Тук може да се лети, а тук е забранено! Ако видим ваш самолет в забранените зони, ще го сваляме на секундата. Без предупреждение! Повярвайте, такъв език много бързо ще ги вразуми, макар че те все още нямат и представа за всички наши бойни възможности“.

По думите на руския сенатор, САЩ даже не могат да предположат, че някой може да им нарежда за каквото и да било. Защото с имперска горделивост считат всички останали страни за свои васали. Но с Русия те извършиха фатална грешка. Също като грешката в Керченския пролив. Тогава Русия изпрати на янките ясен сигнал: Ще се справим твърдо с всеки, който има наглостта да пресече нашата държавна граница.

Всички разбираме от какво е продиктувана тази позиция на руското ръководство. Американските самолети P-8A Poseidon са оборудвани с цял набор шпионска техника и техните „занимания“ около границите на Русия или в районите, където Руската федерация провежда планови военни учения си имат ясно определена цел.

Те искат да се докопат до колкото може по-голяма информация за особеностите на крайбрежните и сухоземни граници на Русия. За новите постройки или военни постове по тях. За дислокацията на войските и мощните зенитно-ракетни комплекси С-400 и С-500. Както и за други подробности от военно-тактически и стратегически характер.

За всички е ясно, че Русия не може да позволи това да продължава. И е принудена да го прекрати, колкото може по-бързо. Именно с тази цел руският президент Владимир Путин предупреждава стотици пъти, на различни форуми САЩ и Запада, че трябва да изтеглят своите военни бази, които сега се намират около границите на Русия. И, разбира се, да прекратят всички опити за провокации, защото това ще струва скъпо най-напред за самите тях.

Владимир Путин и Министерството на отбраната на Русия, в своите изказвания и видео презентации, само пооткрехнаха завесата на руската военна мощ. И тя се оказа толкова страховита, че янките и техните западни „приятелчета“ вече треперят от страх и се чудят какво ли още крие в ръкава си руският президент.

И добре е да започнат да треперят още по-силно. Понеже в противен случай ги чака нещо по-страшно от Армагедон.

Вижте ВИДЕОТО с Владимир Путин!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%BC/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!