Изтребва народа ни, продава земята ни

ИЗТРЕБВА НАРОДА НИ,
ПРОДАВА ЗЕМЯТА НИ

Борисов – в Саудитска Арабия.

Борисов в Обединените арабски емирства.

Министърката на изхранването на ОАЕ – в България. Тя съобщи, че ОАЕ иска да закупи 600 000 дка българска земя.

Принц от Саудитска Арабия – в България по Коледа.


Това, което искат да скрият от нас
Борисов предлага българска земя за продан и на Саудитска Арабия, и на Обединените арабски емирства


Първото предателство спрямо земята ни
извършиха 238 васални и безгръбначни народни представители по време на 39-тото НС, които по заповед на Американската търговска камара разрешиха да се продава българска земя на чужденци.
А защо за това бяха информирани посолствата на Турция, Израел и САЩ ?!

 Стела Банкова, Фейсбук

Какво крие правителството? Саудитците могат да изкупят цялата българска земя – частна, общинска и държавна

Правителството ни е накарало да вярваме, че постоянно лъже. Дори да изтърве някоя истина, пак мислим, че не може да не лъже. Ако пък разправя полуистини, ни напомня за полудевствената мома. Нищо не усетила, пък всичко станало.

Точно като нея правителството не усетило защо навръх Рождество тук кацна саудитска делегация. Дошли, приели ги. Какво е станало, ще разберем, като при момата, след известно време. Можем обаче да гадаем какво ще се пръкне, като видим явната и скритата страна на преговорите на саудитците с Борисов.

Според правителственото съобщение на срещата, станала точно на Бъдни вечер, т.е. с минимум присъстващи, било обсъдено сътрудничеството в инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост. Дежурни лакърдии, които прикриват същността на разговорите.

Първо, сътрудничество със саудитците в първите три области изглежда нереално. Нито ще изграждаме съвместни предприятия, нито ще споделяме технологии, нито ще развиваме трети пазари. Нито те ще ни учат, нито ние тях. Те могат да кредитират, могат нещо да купят или да ни продават петрол и газ, но това е търговия, не сътрудничество. Саудитските заеми може да са удобни, защото Риад надали следи дали парите не се крадат. Щом държавата гарантира връщането с лихвите, на тях им е все едно кой колко ще открадне, дали ще сложи пачките в джоба си или ще ги върне в лична сметка в саудитска банка. Хранително-вкусовото сътрудничество изглежда също фантасмагория. Ние внасяме 80 % от това, което ядем, не произвеждаме храна за нас, та ще изнасяме за тях ? Глупости !

Тогава за какво са били път саудитите ?

Естествено за това, което нашите крият. На първо място – продажбата на българска земя. Саудитска Арабия продава дневно 10 милиона барела петрол. По 60 долара това прави 600 милиона долара. На ден. България има 35 000 000 декара обработваема земя. По 1000 лева това прави 35 милиарда лева или около 20 милиарда долара. Или с добива си на петрол за малко повече от месец саудитците могат да изкупят цялата, абсолютно цялата българска земя – частна, общинска и държавна. След това да ни пратят в пустинята да дъвчем пясък.

Че продажбата на земя е била обсъждана, не бива да се съмняваме. Борисов крие, но в ОАЕ, където той отиде след Саудитска Арабия, основна тема на разговорите му е била продажбата на българска земя. Веднага след посещението му от Дубай долетя тяхната министърка на изхранването и съобщи, че планирали да купят 600 000 декара. Толкова е земята на Кюстендилска и Благоевградска област, взети заедно. Няма начин Борисов да е предлагал земя на емиратите и да не е предлагал на саудитите. Изключено е. Но вероятно ги е посъветвал да бъдат дискретни и да не се фукат като шейховете.

Около българо – саудитските разговори има и други тревожни сигнали, но те изискват по-задълбочено проучване.

Васил Василев, Фейсбук

Източник/ци: http://www.informiran.net/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!