Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Велика Америка“ на Тръмп може да постави кръст на Украйна

Яков Кедми

/Поглед.инфо/ Увлечен от разкола на Православието и милитаризацията, киевският режим дори не забеляза как „под носа му" премина сигнал, който не може да не бъде тревожен.

За това разказа израелският експерт Яков Кедми в ефира на телевизионния канал "Русия 1".

Според него, въпреки упоритата съпротива на опонентите, президентът на САЩ Доналд Тръмп все пак постигна онова, което бе обещал преди много време - той започна да изтегля военния контингент от Сирия, където вече няколко години американските войски се намират напълно незаконно. Сега на опашката да остане и без “демокрация” може да се окаже Украйна.

Кедми обърна внимание на факта, че от самото начало "велика Америка" на Тръмп означаваше отказ от играта на глобален миротворец, нещо, което обикновените американци не желаят вече отдавна. Сирия в този смисъл може да стане отличен прецедент за успеха на ръководителя на Белия дом при изпълнението на предизборните му обещания, което за киевския режим не е най-радостната перспектива.

"Американците просто не се интересуват от войната на плъховете на Порошенко," - каза експертът, отбелязвайки, че именно към тази политика се придържа Доналд Тръмп.

„Такава е неговата политика. Как има намерение да я приложи, това е друг въпрос, но той не изостави целите си и отива към тях, макар и бавно. Съединените щати напускат Близкия изток”, заключи Кедми, добавяйки, че си струва украинските власти да се замислят над това.

Превод: М.Желязкова

Източник/ци: http://pogled.info/svetoven/velika-amerika-na-tramp-mozhe-da-postavi-krast-na-ukraina.99957

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!