Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо се налага децата да се лекуват със средства от дарения, а да даваме милиарди за магистрали, които водят единствено до Терминал 1 и 2?

http://www.informiran.net/

Трябваше ли да има „Българската Коледа“, ако имахме и държава? Безспорно прекрасна инициатива да събират пари за болни деца. Но изглежда странно на фона на случващото се в държавата. Защо след 28 години се налага с СМС-и и дарения да събираме пари за лечение на деца? Само на мен ли ми изглежда и жалко и странно? Вчера по телевизията гледах за едно младо талантливо момче, на което му трябват спешно 42000 евро за животоспасяваща операция. И от училището му събрали 10 000 лева. Учениците!

А в същото време депутатите си раздават по 6000 лева бонуси!!! Не е станало известно някой от тях да е дарил парите за нещо, понеже в такъв случай новините цяла седмица с това щяха да ни занимават. Че то какво дарение е, ако не си направиш жесток ПР от него!

ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДЕЦАТА ДА СЕ ЛЕКУВАТ СЪС СРЕДСТВА ОТ ДАРЕНИЯ, А ДА ДАВАМЕ МИЛИАРДИ ЗА МАГИСТРАЛИ, КОИТО ВОДЯТ ЕДИНСТВЕНО ДО ТЕРМИНАЛ 1 И 2?

Как позволяваме за ремонт на една улица да се дават 25 милиона лева, а държавата да не намери 42000 евро за живота на един млад човек? Как може да се отделят 254 милиона за ТОЛ систетам и средства за издръжка на 680 поредни държавни търтея, а да няма пари за по една здравна служба във всяко село?

Преди няколко дни написах публикация за 15-те депутати, които от началото на мандата НИТО ВЕДНЪЖ не са се изказали. Тоест – не са свършили нищо, просто стоят на държавната хранилка за 1 400 000 на година за всичките. И отново си зададох въпроса, ТОЛКОВА БОГАТИ ЛИ СМЕ, ЧЕ ДА ИМАМЕ ПАРИ ЗА ДЕПУТАТИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ, А ДА НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НИ?

Воят на гербавите е, че пари няма. Грешат!

Пари има, само където те ги прибират всичките. Хора, влезли в политиката с един окъсан шлифер, сега са милионери и се правят на потомствени аристократи. И смирено ни обясняват, че пари за здравеопазването нямало, защото не сме си били плащали осигуровките! Верно ли, бе? Срам нямате ли?

Плащахме осигуровки, родителите ни плащаха осигуровки, вие опукахте пенсионния фонд, Дянков докопа всички пари от Сребърния фонд /защо ли вече никой не пита къде са?/, и след това обяснявате, че няма пари за пенсии, защото ние плащаме малко осигуровки? Наглостта има име и името й е ГЕРБ!

И днес, на втория ден на Коледа, от сърце пожелавам на всички българи, за следващата „Българска Коледа“, да събираме пари не защото се налага да спасяваме живота и здравето на децата, а да ги зарадваме с някой подарък, а държавата да си влезе в ролята и парите вместо в джобовете на алчните политици, да се насочат към хората!

Защото ние сме данъкоплатците, това са нашите пари, а те просто са крадци!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!