Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стоян от Благоевград, отслабнал 130 кг.: Спрете да се оправдавате и ще успеете във всичко

pirinsko.com

Стоян Терзийски е на 32 години от Благоевград. Преди около две години той тежи около 227 кг., а днес е 97 кг.

От както се помни, той винаги е бил с наднормено тегло, но преломен момент в неговия живот настъпва преди няколко години, когато през шест месеца губи майка си и баща си.

На 23 години той остава сам, стресът го води до още повече тъпчене и наддава още 100 кг. 

До преди две години за младия мъж животът е бил един омагьосан кръг,  в който той е намирал единствено и само удоволствие в храната. Стоян е замествал липсата на семейство и приятели с храна, замествал е липсата на емоционална храна, с истинска храна.

Той се е събуждал и лягал с мисълта за ядене. Според него на ден е изяждал около 5 кг.  храна, над 8 хил. калории и е давал около 30 лева за хранителни продукти всеки ден. Килограмите му слагат рамка, ограничение в това да мечтае и да мисли за бъдещето. Не го взимат в казарма, бил е един единствен път на нощен бар, на абитуриентския си бал.

Едва миналото лято за пръв път вижда българското море, след като вече е започнал да сваля килограми и да придобива  самочувствие. Преди това той се е самоизолирал от всичко и от всички, излиза от обществото, защото килограмите му слагат рамки на множество ограничения.

Стоян е един герой, който е спрял да търси оправдания и причини за съдбата си, взел се е в ръце и е помогнал сам на себе си. Стоян Терзийски е спечелил най-голямата битка в живота са, а именно битката със самия него. Той даде интервю пред Pirinsko.com, с идеята да мотивира всеки, ограничен от своите пороци, лоши навици и зависимости. 

Интервюто със Стоян ТУК 

Източник: https://vihrogon.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BD%D0%B0%D0%BB-130-%D0%BA%D0%B3-%D1%81%D0%BF/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!