Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подалият сигнала срещу Десислава Иванчева е получил разрешения за строежи в "Младост"

Image result for Здравко Здравков, главен архитект на София

Главният архитект на София Здравко Здравков е издал разрешения за строеж на две сгради в местността "Камбаните" на дружеството "Ваклин груп", управлявано от Александър Ваклин, показва справка в регистъра на направление "Архитектура и градоустройство".

Ваклин е подател на сигнала срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева, че му е поискала подкуп, за да одобри строежи на дружеството в района.

Проектите, които е забавила районната администрация, са именно в "Камбаните", се разбра от разпита на Алексадър Ваклин по време на делото срещу Иванчева, заместника й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, сочен за посредник.

Здравков е издал разрешенията за строеж на две жилищни сгради преди месец, но те са влезли в сила на 20 и 21 ноември.

От документите не се вижда каква ще бъде застроената площ на сградите, но според посочената 3-та строителна категория всяка ще може да е над 5000 кв. метра.

За двете разрешения "Ваклин груп" е платило на общината общо 143 254 лева от две еднакви такси, като те зависят от площта на застрояване.

До 22 ноември съдружници във "Ваклин груп" са били Александър и Славка Ваклин, заедно с регистрираното на Сейшелските острови "Тасаки холдингс лимитед".

Офшорната компания обаче напуска дружеството през юни с решение на общото събрание, където е представлявана от Полина Ваклин.

***
Източник: www.dnevnik.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!