Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Упояват бременна жена в затвора, съпругът в критично състояние заради мъчения

карта на Китай

Джу Сиумин е шокирана, когато научава, че е бременна. Това става по време на медицински преглед, пет месеца след началото на гладна стачка, която жената обявява в знак на протест срещу незаконния си арест и задържане, само защото е последователка на духовната практика Фалун Гонг.

Китайската комунистическа партия преследва Фалун Гонг от 1999 г. насам заради огромната му популярност: през 90-те години на 20-и век практиката привлича между 6 и 8 процента от китайското население, с доказания си положителен ефект върху здравето и морала. Основни принципи на Фалун Гонг са Истинност, Доброта, Търпение. Практиката включва и пет медитативни упражнения.

По време на гладната стачка, Джу е принуждавана да приема упойващи лекарства, от които лицето ѝ отича, езикът ѝ изтръпва, и я мъчи силна жажда. Чудо е, че плодът в утробата ѝ успява да оцелее.

Заради бременността, Джу скоро бива освободена. Но продължителното недохранване води до тежка форма на анемия, болки и отоци по цялото тяло.

След като се съвзема от престоя в ареста, Джу започва да посещава различни учреждения, за да издейства освобождаване на съпруга си, Уан Юдун. Той е арестуван заедно с нея на 21 март 2017 г., докато са на гости в дома на приятел, също последовател на Фалун Гонг.

Джу ражда момиченце на 8 декември 2017 г., шест дена преди разглеждането на делото на съпруга ѝ в Районния съд Лунша, град Чичихар, провинция Хъйлундзян.

Критично състояние

Съдът осъжда 46-годишния Уан на три години затвор. Седем години по-рано, през 2011 г., той е освободен от затвора, където излежава 10-годишна присъда, отново по обвинение, че следва принципите на Фалун Гонг.

Апелационният съд в Чичихар отхвърля молбата на Уан за преразглеждане на присъдата. На 1 март 2018 г., Уан е регистриран в затвора в Тайлай, а по-късно го прехвърлят в градския затвор в Чичихар.

Уан обявява гладна стачка веднага след ареста си, точно като съпругата си.

Дългите месеци принудително хранене с тръба в трахеята и мъченията през първия му престой в затвора се отразяват зле на здравето му. Здравето му се влошава още повече по време на излежаването на настоящата, втора присъда.

Неотдавна, Уан получава инсулт; появяват се и проблеми със сърцето. Той почти изгубва зрението си и не може да движи лявата си ръка.

Джу посещава съпруга си в затвора, носейки 10-месечната им дъщеря на ръце и в компанията на 80-годишната си свекърва. Сърцето им се къса от болка при вида на Уан: висок 1,80 м и преди тежащ около 100 кг, сега той тежи едва около 50 кг.

На 15 октомври 2018 г. Уан е откаран по спешност в болница, в критично състояние.

Въпреки настоятелните молби на Джу да освободят съпруга ѝ, ръководството на затвора отказва да го освободи предсрочно по медицински причини.

Източник: http://ru.minghui.org/html/articles/2018/10/21/1146948.html

От Ru.Minghui.org

https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/935-kitai-bremenna-zhena-zatvor-syprug-kritichno-systoianie-mychenia.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!