Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кънчо Стойчев: България бавно се развежда с ГЕРБ

Страната е в ново състояние. Протестите не са само за цена на едно нещо. Някои са хаотични. Едва ли някоя много сериозна сила стои зад тях. България бавно се развежда с ГЕРБ. Започна с избирането на Румен Радев. Колко време ще продължи,-е въпрос на врачка.
Това каза социологът Кънчо Стойчев по БТВ.
 
То се случва и сред симпатизантите на ГЕРБ. Няма проблем човек да е симпатизант на дадена партия, но да не подкрепя дадени политики. Има недоволство по редица въпроси, ние регистрираме. Чудото е следното-най-добре е да се изкара цялостен мандат. Добре би било, но представянето на предсрочни избори като трагедия, е смехотворно. Нормално е. Това правителство е там и заради лични интереси. Да представяме Борисов като жертва на патриотите е неуместно. Патриотите няколко пъти спасяват това правителство. Ако не бяха те, това правителство щеше да е издухано, подчерта Кънчо Стойчев. 

Нашият премиер отлично владее техниката да се представя за жертва. В политическия арсенал тази техника я владее.

Колкото до президента-изобщо не е беда, че той няма кой знае колко действия. Той трябва да говори. Това е отредила Конституцията. Ние сме парламентарна република. Критиката на президента следва да помага. Проблемът на България е лошото управление, посочи Стойчев. 

Според Румяна Коларова е тревожно това, което излъчва малката коалиция. „Важно е и ни трябва време да преценим ясно, че това правителство няма как да оцелее, ако не прави реформи. Но тези реформи няма да повишат популярността на кабинета. Проблемът на президента е, че говори, а не действа”, каза още Румяна Коларова. 

Тя контрира, че проблемът не е в смяната на правителството, а че се разграбват публични ресурси по безотговорен начин. Кънчо Стойчев не се съгласи и обясни, че се граби по време на мандат. 

По въпроса дали се бият институциите в лицето на премиера и президента, политологът каза, че това е големият въпрос: „Дали тогава когато спада популярността на ГЕРБ, президентът може да спечели, като се опитва да критикува от неутрална позиция. Това е наистина голям проблем в българската политическа система“. 

Българите са се нагледали на хора, които защитават социалната справедливост, каза политологът за действията на БСП спрямо протестите. Тя изрази мнение, че изказването на премиера за заплатата на президента е закачка, реакция спрямо действията на опозицията. Според Кънчо Стойчев проблемът на България не са заплатите на политиците, а лошото управление.

Източник: http://epicenter.bg/article/Kancho-Stoychev--Stranata-bavno-se-razvezhda-s-GERB/168297/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!