Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кабинетът: Докладът обективно отразява постигнатото, както и това, което остава да се довърши...

Докладът много обективно отразява постигнатото до момента, както и това, което остава да се довърши. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева в присъствието на министрите Цецка Цачева и Младен Маринов по повод огласения вчера доклад на Европейската комисия за България. 

Във всички три показателя, които още не са затворени, ЕК отчита значителен напредък. Отчетена е работата на изпълнителната власт и на съдебната система във всичките й звена, обобщи още вицепремиерката. 

Има много положителни оценки, изреди още Захариева, сред които мерките срещу натовареността на съдилищата. По отношение на корупцията по високите етажи на властта се набляга като положително на всеобхватното антикорупционно законодателство, както и че председателят на антикорупционния орган е назначен по изключително прозрачен начин.

Целта на съдебната реформа е българските граждани да получат качествено правосъдие, обобщи Захариева. 

Отчетен е голям напредък по промените в НПК и НК, допълни положителните оценки правосъдната министърка Цецка Цачева.

Положителната оценка на МВР по показателя борба с организираната престъпност приемам като обективна, каза вътрешният министър Младен Маринов, като изтъкна и заслугата на спецпрокуратурата, и сътрудничеството с партньорските служби. 

Независимо от тези положителни оценки това ни кара да бъдем още по-отговорни, продължаваме работа по отношение на корупцията във взаимодействие с всички институции. На първо място работим за сигурността на българските граждани, така че показател 6 да бъде затворен окончателно, а механизмът за наблюдение и оценка да бъде приключен преди края на мандата на ЕК, добави Маринов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Kabinetat--Dokladat-obektivno-otrazyava-postignatoto/168072/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!